Successos

Interior culpa l'Estat dels pocs policies destinats a la costa

El director del departament a Girona, Albert Ballesta, lamenta que les lleis del govern espanyol no permetin contractar nous agents

Fa dos anys que no es convoquen places de mosso d'esquadra

El Departament d'Interior del govern de la Generalitat de Catalunya no ha pogut reforçar aquest estiu la Costa Brava amb més efectius policials perquè el govern espanyol no els ho permet. És la valoració que va fer ahir el director d'Interior a Girona, Albert Ballesta, que lamenta que les lleis que ha dictat el govern del PP de Mariano Rajoy no han permès la contractació de nous policies. “Perquè no hem pogut fer la convocatòria per formar nous agents? Doncs perquè ens surten amb unes lleis restrictives que ens ho impossibiliten ja d'entrada”, assegura Ballesta. “La ciutadania ho ha de tenir clar, tots en volíem més, però ens surten amb unes lleis que no ens deixen contractar més gent”, assegura en unes declaracions que ahir al matí ja va avançar la SER. Tot i així, el director d'Interior a les comarques gironines defensa que la demarcació està ben coberta, en la mateixa línia d'altres anys. “No tenim més agents des de fa dos anys, però els mobilitzem des d'altres parts per reforçar la vigilància a la Costa Brava.”

Crítiques dels sindicats

Les declaracions de Ballesta responen també a les crítiques dels sindicats dels Mossos SME-CCOO, CAT-ME i SPS, que denuncien la manca d'efectius a la costa aquest estiu, l'època en què es reforça la presència policial en les zones d'estiueig i oci nocturn. Els sindicats critiquen que la prefectura de la policia vengui una imatge “edulcorada” i que organitzi operacions “ostentoses i mediàtiques”. Segons els sindicats policials, el pla d'estiu és ineficaç perquè llueix “sobre el paper” però no és efectiu, i, quan falten agents, fan desplaçar unitats de l'ARRO de cada regió policial i de la Brimo a la costa, i aquests acaben fent “milers de quilòmetres setmanals”. Bona part del temps, segons els sindicats, les ABP han de cobrir el territori només amb efectius propis. Els sindicats alerten que el perill és “latent” perquè no hi ha prou agents per afrontar incidents violents com baralles multitudinàries i disturbis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia