Política

Rull titlla d'“equivocat” el to de Sánchez Llibre i rebutja “desautoritzar” els alcaldes

El coordinador de CDC afirma que els batlles van “manifestar un neguit concret” sobre el posicionament de Duran en el procés

Demana no “dramatitzar” perquè la federació és “una bona eina pel país”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha titllat aquest divendres d'“equivocat” el to de les declaracions del dirigent d'UDC, Josep Sánchez Llibre, contra els alcaldes de Figueres, Marta Felip, i de Mataró, Joan Mora, que van expressar dubtes sobre el posicionament de Duran i Lleida en el procés sobiranista, i, per aquest motiu, ha rebutjat desautoritzar-los. “Els alcaldes han manifestat un neguit concret. Jo puc creure que aquestes declaracions són més o menys desafortunades, però sobretot després del to de Sánchez no penso desautoritzar els meus alcaldes, no ho penso fer”. I ha afegit: “Marta Felip i Joan Mora no són membres de la direcció de CiU. Sánchez Llibre, sí i li demanem un to millor.”

En una entrevista al programa de TV3 Els matins, Rull ha exclòs el trencament de la federació i ha afirmat que l'actual situació de crisi són “tensions puntals” i “lògiques” davant dels profunds canvis que està vivint el partit i el país. “Això haurà estat l'enèsima crisi d'una mala salut de ferro”, ha assegurat. Però ha demanat “rebaixar la tensió” i no “dramatitzar” perquè la federació “és una bona eina pel país” i “com més compactes estiguem, mes possibilitats d'èxits tindrem” de guanyar les eleccions municipals i les del 27-S. “El que la gent demana és que treballem per sortir de la crisi i anar a la plena sobirania”, ha afegit.

El coordinador de CDC també ha volgut manifestar el “respecte absolut al procés intern” que està vivint Unió sobre el seu posicionament pel proper 27-S i ha afirmat que Duran i Lleida decidirà “ell mateix” quin paper vol tenir dins la federació. “I a partir d'aquí hi haurà algunes decisions que les haurem de prendre conjuntament CiU”, ha apuntat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.