Política

CiU dóna per tancada la crisi per les crítiques a Duran i Lleida

La cúpula de la federació demana als seus representants territorials i quadres que respectin els líders de cada partit

També reclama respecte per la seva autonomia a l'hora de definir el contingut i el calendari del full de ruta

CiU ha fet aquest divendres una crida a l'ordre als seus candidats i càrrecs intermedis després de la crisi oberta amb les crítiques d'alguns alcaldes convergents al president del comitè de govern d'UDC i portaveu de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. A més, ha reivindicat la “solidesa” de la federació de cara al cicle electoral que començarà amb les eleccions municipals del 25 de maig.

Representats de les cúpules de CDC i UDCs'han reunit aquest vespre durant una hora i mitja amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per tancar la crisi oberta amb les declaracions dels alcaldes de Figueres i Mataró i les reaccions irades per part d'alguns dirigents d'Unió.

Al final de la trobada, que ha tingut lloc aquest vespre al Palau de la Generalitat, el secretari general d'UDC Ramon Espadaler, acompanyat pel vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha llegit un comunicat conjunt de les dues formacions sobre la reunió.

El text insta tots els candidats i responsables territorials i sectorials “a respectar els òrgans de direcció”, “els dirigents” i “els responsables institucionals” de cada partit. També reclama respecte per “l'autonomia de cada partit a l'hora de definir el contingut i calendari del full de ruta del procés nacional”.

En un missatge d'unitat de cara a les properes cites, posa en valor “la solidesa” de la federació davant “un possible escenari de fragmentació política” en el que caldrà “comptar amb forces que representin àmplies majories socials”.

En aquest sentit, avança que aquesta unitat es concretarà aviat amb la presentació de “moltes candidatures de CiU” a les eleccions del 25 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia