Economia

La prima de risc espanyola es desboca i marca un màxim històric

El diferencial entre els bons de l'Estat amb els alemanys continua pujant i aquest matí supera els 400 punts per primer cop a la història

Els dubtes dels mercats sobre l'economia nord-americana han tornat a castigar Espanya

La prima de risc espanyola a deu anys ha superat aquest dimarts els 400 punts bàsics, un nou màxim des de la creació de l'euro. Els mercats castiguen així la incertesa sobre la recuperació de l'economia dels Estats Units, malgrat l'acord per elevar el sostre de deute en aquest país i evitar la fallida, així com per les persistents dificultats dels països de la perifèria de l'euro.

En concret, els bons espanyols a deu anys oferien en l'obertura dels mercats europeus un rendiment del 6,444%, percentatge que implica un diferencial respecte al bund alemany de 407 punts bàsics.

Per la seva banda, la prima de risc del deute italià escalava fins a 387 punts bàsics, amb un rendiment del 6,241%, mentre que els bons portuguesos rendien a l'11,152%, amb un diferencial de 884 punts bàsics.

Alhora, el diferencial entre els bons irlandesos i els alemanys assolia els 866 punts bàsics, amb un rendiment del 10,964%, mentre que en el cas dels bons grecs, arribava a 1.256 punts bàsics, amb un rendiment del 14,795%.

En el mercat de divises, l'euro cedia posicions respecte del dòlar i cotitzava a 1,4186 dòlars, respecte dels 1,4261 dòlars de l'obertura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.