cultura

D'identitats i essències

Toni Sala i Màrius Sampere guanyen els premis de la crítica catalana

L'escriptor Toni Sala, amb la novel·la Els nois (L'Altra), “una reflexió sobre els límits de la vida i la identitat”; i el poeta Màrius Sampere, amb el recull de poesia Ningú més i l'ombra (Proa), “que transporta el lector a l'essència de l'home, al reconeixement dels seus límits i a la seva projecció infinita”, són els guanyadors dels Premis de la Crítica d'enguany, que han tingut un jurat integrat per Anna Ballbona, Àlex Broch, Anna Maria Gil, Jordi Nopca
i Lluïsa Julià, que els coordina.

Els Premis de la Crítica són uns guardons que atorga l'Associació Espanyola de Crítics Literaris i la secció de crítica de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana en coordina el jurat i la difusió.

Toni Sala (Sant Feliu de Guíxols, 1969) és escriptor i professor de la Pompeu Fabra. Ha escrit relats, novel·les i obra periodística i de reflexió. En narrativa destaquen obres com Entomologia (1997), premi Documenta; Rodalies (2004), que rep els premis Sant Joan i Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya; i Provisionalitat (2012).

Màrius Sampere (Barcelona, 1928) és un poeta de llarg recorregut. Amb el seu primer recull, L'home i el límit, va guanyar el Carles Riba l'any 1963. Més endavant va merèixer premis com el Crítica Serra d'Or per Subllum (2000), el Premi de la Crítica, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Cultura per Les imminències (2002), i la Creu de Sant Jordi i el premi Jaume Fuster a la seva trajectòria.

Els nois, de Sala, que aviat es publicarà en anglès, és un relat “inquietant” ambientat
a l'Empordà, mentre que el poemari de Sampere transporta el lector a “l'essència de l'home”, segons el jurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]