Opinió

A la tres

“He fet el que he pogut”

“No demanem
que facin miracles, només que facin
tot el que puguin”

El primer ministre japonès, Naoto Kan, va anunciar ahir la seva renúncia, que deixa el camí lliure per al que es convertirà el sisè líder del país en cinc anys.

Kan, de 64 anys, no ha pogut resistir les crítiques per la resposta del seu govern a les conseqüències dels devastadors terratrèmol i tsunami de l'11 de març d'enguany, que va deixar 20.000 víctimes, entre morts i desapareguts.

Les paraules del Sr. Kan en presentar la seva renúncia són dignes de remarcar: “He fet el que he pogut”, va declarar, capcot, i va afegir un desig dirigit als membres del Partit Democràtic del Japó que han d'escollir el seu successor: “Ara m'agradaria veure-us escollir algú respectable com a nou primer ministre”.

Com ens agradaria sentir les mateixes declaracions de boca dels líders polítics del nostre país! No demanem que facin miracles, només que facin tot el que puguin. Malauradament, moltes vegades veiem com els càrrecs electes acaben els seus mandats i deixen en els ciutadans precisament la sensació oposada: no han fet tot el que haurien pogut fer. D'altra banda, també ens faria molta il·lusió que els partits polítics, a l'hora de triar successor, en comptes de fer servir conceptes com militància, obediència o quotes, utilitzessin la respectabilitat com a vara de mesurar a l'hora de triar candidats.

Esperem que aquesta sigui l'única lliçó que els nostres polítics aprenguin dels seus homòlegs japonesos, perquè la dècada llarga de recessió que pateixen els nipons té tota la pinta de voler traslladar-se a Europa i Amèrica. Depenem dels nostres respectables polítics per evitar-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.