Editorial

Puigdemont assenyala el camí al rei

El president del govern va refermar ahir el compromís contret amb els catalans de mantenir-se ferm en el camí cap a la sobirania, però també va reiterar l’oferta de diàleg per resoldre la relació de Catalunya amb Espanya. Carles Puigdemont va exposar alguns dels elements que l’opinió catalana va trobar a faltar en el discurs del rei d’Espanya de dimarts, com ara la crida a la conciliació. Els últims a dir ahir mateix que el diàleg, no la violència, és el camí correcte, van ser el Parlament Europeu.

El president no va perdre l’ocasió de negar tots els tòpics amb els quals s’intenta confondre l’opinió pública espanyola. Va elogiar l’esperit cívic i de germanor del poble català, no només de l’independentista, en favor de la democràcia, una unitat ben lluny de la fractura social que es ven a Madrid i que el rei va donar per bona en adreçar-se només a una part i no a tots els catalans. “Així, no”, va avisar Puigdemont, que li va recordar que deu la corona “a tots”. El president va instar els catalans a mantenir l’esperit pacífic, que és el que està guanyant el món per a la nostra causa.

Puigdemont va criticar que el rei d’Espanya s’hagués alineat amb les tesis del Partit Popular per, així, donar via lliure a una laminació del nostre autogovern. Va oferir al rei que s’informés directament amb la Generalitat de la realitat catalana, i no a través de fonts interessades. Ara està apareixent una allau d’ofertes d’intermediació. Acollir-se a aquesta via és una sortida raonable. Per desgràcia, no sembla que el govern d’Espanya vulgui aprofitar-la. El PP se sent fort i creu que tractar amb duresa els catalans li donarà rèdits electorals. Un cop més, posa els seus interessos particulars per sobre dels generals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia