Editorial

La infertilitat masculina, un altre tabú

Assumir que la infertilitat implica les dues parts de la parella, també els homes, és abatre un altre tabú en una societat que de mica en mica camina cap a la igualtat de gènere. Tradicionalment la masculinitat mal entesa ha projectat els problemes d’infertilitat envers la dona per fugir de la vulnerabilitat que hi va erròniament associada. Però els experts remarquen l’obvietat que es tracta d’una problemàtica emocionalment compartida al cinquanta per cent per les parelles i hi afegeixen que el vint-i-cinc per cent dels casos van directament associats als homes. Així que aquest és un tema que ens interessa a tots de manera integral, encara que sovint s’intenti negar o dissimular per inseguretats inconfessades o simplement per rols masclistes. I no és només una qüestió que quedi limitada a l’àmbit reproductiu; hi ha països, com ara Alemanya, on la població masculina de més de cinquanta anys es fa anàlisis anuals de testosterona perquè està comprovat que a partir d’aquesta edat els valors disminueixen de manera important i que això pot ser indicatiu també d’altres patologies, com ara les vasculars.

El principal pas davant d’una situació com aquesta és demanar ajuda, i això a alguns homes encara els costa perquè no s’adonen que ells també acaben essent paradoxalment víctimes del masclisme. Al capdavall virilitat no és necessàriament fertilitat i culpabilitzar d’aquesta problemàtica la part femenina de la parella, no només és injust, sinó que en molts casos ja es veu que tampoc resol res. És clar que la conscienciació s’ha de traslladar igualment a la professió mèdica, que fins ara tenia tendència a fer avaluacions en profunditat a les dones i en canvi, pel que fa als homes, limitar l’exploració a un seminograma. En aquest sentit, també és aconsellable anar a l’una i fer compatibles els tractaments dels dos membres de la parella en lloc de prioritzar sempre el femení perquè es dona per fet que entretenir-se en els homes és perdre el temps. Sobretot tenint en compte que entre el quaranta i el cinquanta per cent dels casos d’anomalies que produeixen infertilitat responen a causes que no s’arriben a identificar del tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia