Opinió

LA GALERIA

Sense Pedreres al camí

El mèrit no és només del govern, sinó de molts interlocutors que han aplanat el camí per arribar a un acord des de la confiança

Semblava pràcticament impossible. Era massa delicat i caldrà veure com s'acaba traduint, però és més que lloable l'acord anunciat per l'equip de govern de Girona sobre com s'executarà el pla social que s'inclou en el pla especial de les Pedreres, que traduït vol dir com es resoldrà la qüestió de les cases i famílies que viuen en terrenys públics, bàsicament, a la carena de les Pedreres. Alguns fa més de cinc dècades que viuen en aquest punt de la ciutat de Girona i, malgrat que són construccions il·legals, tenen uns drets adquirits després de tants anys de viure al mateix lloc que obligaven a trobar un dificultós acord. Els de més edat hi podran viure de per vida, però la resta hauran d'escollir entre les diverses opcions que s'han posat sobre la taula. Sigui rebent una compensació i marxant, optant per valorar l'habitatge i anar a un de lloguer social que facilitarà el consistori o anant a una casa de nova construcció. La primera tinenta d'alcalde i responsable dels afers socials del consistori, Sílvia Paneque, ha sabut treballar amb discreció i seguir la feina que ja s'havia iniciat des de CiU en els últims anys. El govern no s'ha d'endur totes les medalles, perquè el procés ha estat llarg i complicat, però hi han ajudat molts interlocutors que al llarg de molts mesos, alguns, i altres de molts anys, han preparat el camí que finalment ha portat a l'acord que se sotmetrà al ple aquest mateix mes de febrer. Segur que l'execució de l'acord encara toparà amb entrebancs o malentesos, però és una magna notícia per a Girona. Alguns dels habitatges es troben en un punt privilegiat de Girona, amb vistes magnífiques sobre la capital gironina. Encara passaran molts anys fins que les construccions en terreny públic desapareguin completament, però l'acord sol ja és una gran victòria, ja que semblava una quimera inabastable fa només uns anys. Algun govern anterior havia assenyalat la possibilitat de fer pisos en algun sector proper, però els veïns d'allà han viscut sempre en cases i això frenava l'acord. Ara les diverses opcions permetran diversificar la solució en un tema complex i delicat que, si tot segueix el seu curs, haurà aprovat amb nota el govern municipal. Com dèiem, segur que l'evolució del pacte tindrà moments complicats que semblarà que fan anar en orris l'esforç, però si acaba amb èxit el govern s'haurà tret les Pedreres del camí el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia