Opinió

LA GALERIA

Més de 5,6 milions

Malgrat els pronòstics pessimistes, el balanç del sector turístic a les nostres comarques i al conjunt de Catalunya és positiu

Com és habitual a principi d’any, és hora de fer balanços de l’exercici anterior. I el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ens ha donat una bona notícia aquesta setmana quan ha fet balanç de la temporada 2017. Segons les seves dades, el sector turístic gironí es troba “en un moment dolç” perquè va tornar a créixer fins a rebre més de 5,6 milions de visitants. Una xifra que ha anat a l’alça malgrat els presagis catastrofistes que s’han dedicat a fer alguns donant per fet l’impacte negatiu de determinades circumstàncies que, és cert, han posat a prova el sector. Primer, un suposat augment de la turismofòbia. Després, els malaurats atemptats de l’agost. I finalment, la situació a partir de l’1 d’octubre. Però resulta que, malgrat els pronòstics pessimistes, el balanç del sector turístic a les nostres comarques, i també cal recordar que al conjunt de Catalunya, és positiu. I que sigui positiu ens beneficia a tots. Perquè no ens podem permetre el luxe d’infravalorar el pes que té el turisme sobre la nostra economia. Que és el mateix que dir sobre les nostres butxaques. En el cas de la demarcació de Girona, l’any passat es van produir dues circumstàncies que han ajudat a la millora del sector. Dues circumstàncies que també s’han de valorar positivament. Una és que, després de tocar fons, l’activitat a l’aeroport de Girona ha començat a remuntar. I ho fa amb la presència de més companyies i més destinacions. L’altre aspecte positiu és la recuperació del turisme provinent de França, fet especialment important si tenim en compte que França és el principal mercat emissor. Però com que sempre hi ha un però, aquestes dades tan positives no ens poden fer oblidar assignatures pendents que anem arrossegant des de fa anys i panys. Per exemple, el model turístic que volem, l’impacte del turisme sobre el territori i el patrimoni, la qualitat dels serveis i de les infraestructures, la convivència entre visitants i veïns… Si és cert que el sector passar per “un moment dolç” –ho va dir el president de la Diputació i del Patronat de Turisme, Pere Vila–, potser seria hora d’aprofitar-ho per solucionar d’una vegada mancances endèmiques. Que el sector és fort per aguantar gairebé el que sigui ha quedat demostrat. Però això no justificaria l’autocomplaença i la inacció, limitant-nos a esperar que els turistes arribin i gastin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia