Opinió

A la tres

Tancats per injustícies

“Sànchez resta a la presó per “l’ideari sobiranista”, que aviat serà il·legal, i per pensar com el pallasso o el mecànic

El jutge Llarena empra l’argument que “mantenen l’ideari sobiranista” per mantenir a la presó Jordi Sànchez i Joaquim Forn. No té en compte que s’avinguin a fer-ho en el marc de la Constitució i que, en el cas del conseller, hagi deixat l’escó. Tenir un ideari, doncs, resulta prou greu per decretar una presó preventiva que superarà aviat la presó que va patir el ministre Barrionuevo per facilitar un segrest en la guerra bruta de l’Estat contra el terrorisme d’ETA, per exemple. L’Estat el va indultar, una opció que aviat no quedarà ni oberta per als sobiranistes, segons preparen el PP i el PSOE. El fals argument estatal que es pot debatre qualsevol idea política sense violència, ha quedat desacreditat. No els importa.

S’exigeix a Torrent i Puigdemont un candidat a president que es comprometi a seguir dins l’ordenament estatal i sense ganes de transgredir-lo. L’avís de Rajoy i Sáenz s’encadenarà aviat amb la il·legalització de les entitats i els partits independentistes. Les interlocutòries del Suprem així ho albiren i segur que l’Estat es guarda aquest roc a la faixa per acabar d’atemorir el sobiranisme. Tenen via lliure, entre d’altres, perquè el progressisme d’esquerres espanyol no s’immuta veient passar el cadàver dels drets dels empresonats per davant. La sempre reivindicativa gala dels Goya en va ser un exemple. És també decebedor l’argument que la insistència de JxCat a investir Puigdemont, o del govern exiliat a fer valer els seus drets, complica l’alliberament dels Jordis, Forn i Junqueras. És cert. Tant com el Suprem els utilitza indignament d’ostatges per intentar decapitar el procés. Cedir seria concedir-los la butlla per il·legalitzar allò que no els agrada, ni que hagi estat votat per la ciutadania en unes eleccions. La justícia ja tombarà allò que van votar els catalans!

El pallasso de Sant Joan de Vilatorrada i el mecànic de Reus també van tastar ahir aquesta injustícia. Les condemnes d’oci sí que tindrien indult, de moment. Com bé deia ahir el cartell a la porta abaixada del taller mecànic reusenc: “Tancat per injustícia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia