Opinió

LA GALERIA

La nevada mediàtica

Ens hem passat de frenada amb mesures generalitzades que van paralitzar mig país per una simple nevada

Bona part del país va quedar ahir emblanquinat

per una nevada que, a diferència del que va passar just fa vuit anys, no va provocar cap caos a les carreteres, ni va deixar milers de conductors atrapats, ni milers de llars sense subministrament elèctric, ni va fer aturar trens, autobusos, ni avions. La nevada d’ahir havia estat més que anunciada pels meteoròlegs des de feia dies. Els serveis d’emergència van fer públiques alertes amb una insistència i publicitat exagerades per un temporal de neu que ha estat d’una magnitud que res té a veure amb aquella fenomenal nevada que es va produir el 8 de març del 2010. Aquest cop no ens ha sorprès, ni ens ha agafat desprevinguts, però tot i això, en aquesta ocasió s’ha suspès el transport escolar a totes les escoles del país, han tancat un munt d’escoles i algunes universitats, com la UdG, i s’ha prohibit la circulació de camions de gran tonatge per les grans vies de comunicació fins a la tarda. Tot plegat, unes mesures que no deixen de ser curioses, quan la majoria de vehicles de transport internacional estan acostumats a circular per les carreteres de mig Europa, en condicions meteorològiques molt més adverses i on enfarinades com la d’ahir són el pa de cada dia. Malament aniria, si a l’hivern s’hagués de paralitza mig Europa cada cop que neva una mica, com aquest dimecres.

No sé si hem anat d’un extrem a l’altre. Perquè hem passat d’aquella falta de previsió de fa vuit anys, amb una nevada que va deixar milers de conductors atrapats a les carreteres, a causa dels gruixos de neu, dels arbres tombats i cotxes entravessats a la calçada, que va generar una situació dantesca, amb talls de llum i afectació a les comunicacions, a adoptar de manera generalitzada unes mesures dràstiques que clarament han estat excessives. Ens hem passat de frenada per una nevada que únicament va emblanquinar el país. Em pregunto si calia tanta moguda pel que va acabar sent una tempesta d’aiguaneu. Reconec que la neu generalitzada en cotes baixes pot ser un fet d’excepció, però la nevada d’ahir no va tenir res d’excepcional. Els meteoròlegs la van encertar de ple, i precisament perquè amb els mitjans tècnics i científics que tenim avui podem predir aquest fenòmens, just per això tinc clar que n’hem fet una gra massa, de tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia