Opinió

A la tres

Creus, medalles i...

“Llarena està interferint de manera perillosa en una qüestió tan rellevant com la investidura

Això de posar medalles els va, i molt, als ministres de Mariano Rajoy. De posar-se-les i de posar-les a tots aquells que estan contribuint a mantenir l’ordre constitucional davant el desafiament secessionista. Els últims a ser premiats han estat els membres de la cúpula fiscal a Catalunya que han rebut de mans del ministre Catalá la creu de Sant Raimon de Penyafort per la seva “lleialtat i fermesa” en moments de gravetat extrema i el seu compromís amb la legalitat i l’estat de dret. El govern espanyol premia aquells que li estan fent la feina, aquells que l’han ajudat a “escapçar” –en paraules de la vicepresidenta, Santamaría– les cúpules de Junts per Catalunya i ERC. Res millor per alliçonar-los a continuar treballant en la mateixa línia que reconèixer, amb “orgull”, la seva feina. Per premi, l’aconseguit pels agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil, que finalment –i després de més de dos anys de reivindicacions– veuran els seus salaris equiparats als dels Mossos d’Esquadra. Tota una casualitat que això passi ara, mesos després de la repressió policial del referèndum de l’1-O. Molts d’aquest agents, a més a més, podrien ser els destinataris d’alguna de les 12.000 medalles al mèrit policial que el ministre Zoido va encarregar a principis d’any. El temps ens ho dirà.

Posats a premiar no ens hauria d’estranyar que els pròxims mesos el magistrat Pablo Llarena sigui distingit també amb una altra creu per la seva àrdua defensa de l’ordre constitucional encara que per fer-ho actuï sense atendre’s al que preveu la llei fins al punt de prevaricar, en opinió de juristes de reconegut prestigi. Llarena està interferint de manera perillosa en una qüestió tan rellevant com la investidura del president de la Generalitat amb la seva negativa a permetre que Jordi Sànchez pugui assistir al ple. Això potser serà premiat pel govern del PP i tots aquells partits que li donen suport en la seva causa general contra l’independentisme. Ja veure’m, però, quin premi els pot acabar donant, a tots plegats, la justícia europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia