Opinió

LA GALERIA

Caminar

Des del moment que sortim de casa per anar a fer un volt i visitar algun lloc ja ens convertim en turistes en un lloc on hi ha veïns que hi viuen tot l’any

Aquest dies d’habituals excessos a la taula, tant per la quantitat d’aliments com per les hores que hi consumim, són un bon moment per compensar-los amb unes bones caminades. I l’excusa no ha de ser només intentar pair i rebaixar aquells quilos de més que diuen que sumem. Caminar no és només voler aprimar-se, tot i que segons els resultats que t’ofereix el senyor Google sembli que només sigui això. L’excusa per anar a caminar no ha de ser només la salut, sinó que senzillament podem sortir a caminar per plaer, per gaudir de la natura, per pensar en les nostres coses, per no pensar en res o, senzillament, per fer alguna cosa. I fer-ho val encara més la pena quan, com aquest Nadal, el temps hi acompanya amb temperatures gairebé primaverals. De rutes n’hi ha per donar i per vendre. Fins i tot n’hi ha que es poden fer gairebé en solitari. Tot un luxe. És el cas de la ruta del camí ral del Llémena, que històricament unia les poblacions d’aquesta vall, entre Sant Aniol de Finestres i Girona. És una agradable sorpresa i tota una experiència descobrir que a tocar de la ciutat hi pot haver uns paratges que no tenen res a envejar d’altres de bucòlics que anem a buscar a l’altra punta del món. Un camí que es vol potenciar i promocionar turísticament. Això vol dir que serà difícil que, com passa aquests dies de vacances nadalenques, es pugui continuar fent gairebé en solitari. Sembla que les coses es volen fer bé, tocant de peus a terra i sense convertir aquesta ruta en una rambla. Tot un repte si comences a promocionar-la. Però cal ser capaços de trobar la manera que l’activitat turística i els veïns puguin conviure sense conflictes. A tots ens agrada estar tranquils i fer turisme no massificat. Però des del moment que sortim de casa per anar a fer un volt i visitar algun lloc ja ens convertim en turistes en un lloc on hi ha veïns que hi viuen tot l’any. Per tant no és just ni que ens queixem quan fem de turistes ni quan tenim la sensació que els turistes envaeixen el nostre espai. Estem obligats a entendre’ns perquè en un moment o altre intercanviem els papers. I estem obligats a entendre’ns perquè, ho hem d’admetre, l’activitat turística ajuda en gran part que l’economia del nostre país sigui la que és i no una altra pitjor. I això no pot ser en cap cas motiu de queixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia