Opinió

LA GALERIA

Els baixos del Casino

El Divinum fa un altre pas endavant amb una aposta valenta, una cuina amb productes nostrats, creativa i amb expertesa

Aviat farà un any que el cuiner Jordi Rollan es va posar al davant dels fogons dels restaurant Divinum de Girona. Venia d’una etapa molt interessant que va durar una dècada a La Rectoria d’Espinavessa i la coneixença i amistat el van portar al restaurant de Joan Murillo i Laura Tejero del carrer Albereda de Girona, als baixos del Casino, al local on durant gairebé quatre dècades hi va haver el restaurant que portava el nom del carrer. El Divinum, una aposta personal d’aquest matrimoni que es va forjar treballant a El Racó de Can Fabes del gran Santi Santamaria, va fer un salt endavant després dels primers locals que van tenir a la ciutat a l’Argenteria de Girona primer i a l’antic Cipresaia del desaparegut Quico Viader després. Era un salt endavant valent i complicat. Han superat la prova. Però en aquest restaurant els calia un altre pas endavant a la cuina, amb el benentès que el carro de formatges i la carta de vins està a un nivell gairebé insuperable per un establiment d’aquestes característiques. Una nova aposta arriscada que els caps de sala i directors del projecte van encarar amb valentia. En un any la carta ha evolucionat fins arribar a un nivell excel·lent i amb un nou discurs en què el cuiner fusiona la seva experiència d’anys amb la seva voluntat inequívoca de treballar amb productes de proximitat, que és una manera de dir de la terra, i d’excel·lència. Feta aquesta feina caldrà esperar uns mesos perquè el local, amb la volta característica, també canviï per posar-se al dia amb un canvi d’imatge de la sala i dels seus característics reservats. Joan Murillo, que ha fet que les principals guies recomanin el seu local i que no nega que li faria gràcia accedir al món de les estrelles Michelin, junt amb Rollan presenta una carta valenta però sempre amb productes que el comensal sap reconèixer. Peixos de la nostra costa, hortalisses de l’horta propera, carns de les nostres contrades i fruites dels arbres que trobem quan sortim a l’horta o a passejar. Això sí, elaborats amb criteri, creativitat i expertesa. Una cuina en la qual la memòria i el record hi tenen el seu pes. Aquella Girona de la qual parlàvem en altres galeries ha sumat nous restaurants als que ja són estrellats i considerats, en el bon sentit de la paraula, com a clàssics moderns. I les apostes valentes mereixen premi pel risc que hi han pres professionals tan reconeguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.