Opinió

opinió

Una ciutat més justa, dinàmica i propera

Aquests dies de tancament d’any, de repòs, de retrobaments i d’estar amb la família són també moments per mirar enrere, revisar allò fet i, sobretot, projectar cap al futur. Girona acaba l’any amb un govern consolidat, un govern de tres forces, Guanyem, Junts i ERC, que en només sis mesos ha abordat temes complexos com el dels pisos turístics, el futur campus sanitari, la sequera, la coordinació amb els municipis de l’àrea urbana, la neteja, el reimpuls de la promoció de la ciutat i de la llengua catalana i l’arrelament de la cultura. Les Fires van ser un èxit, les entitats han recuperat el pols existent abans de la pandèmia i s’albira una temporada esportiva per emmarcar i que ens fa sentir orgullosos.

A tot això, hi hem d’afegir que hem treballat de valent per aprovar un pressupost per al 2024 després de dos anys sense tenir-ne. Girona, doncs, torna a tenir pressupost. Torna a tenir un rumb. I això és de celebrar. En aquest pressupost hem volgut centrar-nos no només a preparar la ciutat per a una situació d’alça de preus dels subministraments i dels serveis que ens condiciona, i molt.  També hem complert un acord pendent amb bona part de la plantilla municipal, i sobretot hem pensat quines aportacions hem de fer per tenir una ciutat més justa, més dinàmica i més propera. En primer lloc, hem fet una aposta indiscutible pel dret a l’habitatge i el dret a l’accessibilitat, amb inversions que s’apropen al milió d’euros en els dos casos. Volem una Girona on es pugui viure i que sigui accessible per a tothom.

Però la ciutat que projectem ha de ser també dinàmica, i per això hem previst un projecte de reforma per a la Fira de Girona, les grades retràctils de La Mercè, que donaran polivalència a l’equipament, i l’aposta pel comerç i tota la nova àrea de talent, innovació i salut comunitària, que ens ha d’ajudar a diversificar l’economia de la ciutat i de l’àrea urbana. Finalment, quan parlem d’una ciutat més propera, ens referim a les millores per als barris amb els equipaments socials i comunitaris de Sant Narcís, l’Eixample, Vista Alegre i Montjuïc, les estacions de Girocleta, les obres per recuperar la biblioteca de la Casa de Cultura i els inicis de transformacions de la plaça de Catalunya i el carrer de la Creu. Girona té unes condicions òptimes per pensar una ciutat de present i de futur. Té l’espai, té la gent, i ara, també, té un govern fort, sòlid i amb projecte per a la ciutat. El 2024 serà, doncs, un any per aspirar a tot. Sobretot per aspirar a l’objectiu que tothom pugui viure amb dignitat. El 2024, però, és també l’any dels 2.100 anys de la fundació de la ciutat. Un aniversari únic que ens permetrà també pensar la ciutat i l’àrea urbana amb perspectiva. De manera immediata, sí, però també en la ciutat que volem que arribi al segle històric vinent. En una Girona que sigui oberta i que alhora mantingui el caràcter propi, allò genuí. Una ciutat que, enmig d’un món cada cop més fred i deshumanitzat, continuï sent una capital d’un país, Catalunya, on la gent vol viure en comunitat i es continua saludant pel carrer.

Desitjo que tingueu un molt bon any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]