Opinió

Keep calm

Obach centenari

Tinc gorra nova. És una gorra de manufactura italiana, Alfonso d’Este, molt agradable al tacte, està feta d’alpaca, i de la gamma de color de moda, aquesta mena de cafè amb llet. L’anterior era una Stetson que pot lluir algú altre de franc, perquè me la vaig deixar als ferrocarrils, i no hi ha hagut manera que qui se la va trobar la retornés a objectes perduts.

El descuit ha servit per renovar aquest complement, que durant el temps d’hivern, i ara que som en plena setmana dels barbuts, que se suposa que és la més freda de l’any, vaig combinant amb barrets o fins i tot amb aquestes gorres que se t’ajusten al cap com si fossin un mitjó.

I em ve el mitjó al cap, perquè surts als carrers de les ciutats de Catalunya, i és més fàcil trobar una botiga de mitjons que de barrets. A Barcelona vaig a Obach, que aquest any celebra el seu centenari, la Mil els va fer el 2017, i l’oferta que han mantingut aquestes dues botigues té ara també altres competidors més joves. L’ús del barret ha canviat tant durant aquest segle dels Obach... Segur que l’enyorat Manuel Cuyàs, que vivia Sota el barret, n’havia detectat aquesta revifalla. Tot i que quan algú em diu pel carrer si vaig de camuflatge els dic que no, que el duc perquè tinc fred al cap i perquè m’agraden. I poca funció de camuflatge té el barret si no el duu tothom.

Entrar al temple centenari dels Obach a Barcelona és tota una experiència d’una tradició en la manera de fer que beu de la iniciativa del tiuranenc Josep Obach, i del seu fill Antoni, dels nets Ramon i Toni, i de l’actual besnet Pol Obach Colomer. Quedes emmirallat entre capses i capses de fusta, on esperen els barrets enmig de motllures d’escuma i de papers per no perdre les formes. Cinta mètrica per mesurar clepses, i mirar d’encaixar gustos, estils i moments. I com a usuari sortir al carrer ben cofat, assumint que, entre la manca de penjadors a restaurants i locals d’espectacles, la pressa i la desmemòria que ens el farà perdre, la probabilitat que hi tornis a buscar-ne un de nou és prou alta!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia