Articles

Ens estan desactivant abans d'activar-nos

El senyor secretari d’Estat, constituït en virrei de Foment, ha arribat a Catalunya i ha fet un miracle. Víctor Morlán, taumaturg. La purga del Xato o oli en un llum. Des que va trepitjar sòl colonial, tots els trens de Rodalies s’han quadrat i les catenàries han jurat la Constitució.

Aquí no es mou ningú de la via. Això vol dir que aquest home és un sant o que abans Renfe Catalunya era Can Vuitanta. Protestaven l’altre dia alguns patriotes assistents a la llotja del peix del Barça perquè el beat Morlán gaudia d’un lloc de privilegi més remarcable que el vicepresident del govern de Catalunya.

Angelets! Morlán hauria de seure a la banqueta al costat de Rijkaard. Si ha apedaçat Rodalies, aquest home és capaç de guanyar la Lliga. Per si no n’hi havia prou amb la gran actuació de l’enviat de l’Olimp a la colònia, ahir la seva ministra va acontentar una delegació catalana, que va acabar el dinar llançant barrets a l’aire i visques a Álvarez i a Espanya.

Si Endesa i Red Eléctrica Española no ho arreglen, som i serem súbdits contents. Deia ahir Jordi Hereu que havia detectat –el gran detectador– un “canvi de tendència a Madrid”. Només fa un mes de la gran apagada i de la presa de les vies de Renfe pels galiots, i la revolució se’ns ha esmunyit entre les mans.

Ningú demana la dimissió de la ministra, tothom saluda i es fa fer fotografies al costat del secretari d’Estat i som set milions de satisfets. Álvarez hauria de venir a Barcelona a tirar tramussos i cacauets. Encara no ens havíem acabat d’activar i ens han ben desactivat.

Són capaços de convocar ells el referèndum del 2014 i de guanyar-lo. Hem estat víctimes d’una conspiració. Potser ho van fer malbé tot durant 20 anys per després demostrar que ho podien arreglar en 20 dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.