Articles

El Vaticà creu en TV3

El Vaticà ha demanat que els professionals de TV3 l'assessorin quan l'any vinent el papa visiti Madrid. Ho va dir la directora d'informatius, Rosa Marqueta, a la Universitat Pompeu Fabra. Ella i els seus col·laboradors, Fina Penín, Montse Pérez i Xavier Garasa, havien estat convidats pels estudis de periodisme a explicar fil per randa l'excel·lent operatiu expert que havien aplicat a la visita de Benet XVI a Catalunya.

Totes les notícies sobtades causen perplexitat. Però en aquest cas no és gens estrany que la Santa Seu confiï en TV3. La cobertura informativa que féu el canal català de l'estada barcelonina del summe pontífex i de la dedicació del temple de la Sagrada Família fou un èxit televisiu sense precedents, reconegut per tothom, creients i no creients.

Era el muntatge més complex que la televisió nacional havia bastit mai. Els responsables d'aquell dispositiu donaren una lliçó pràctica magistral quan ho explicaren als reunits a l'auditori del Campus de la Comunicació. A TV3 mobilitzaren quasi cinc-centes persones. Alguns reberen formació accelerada en litúrgia i teologia. El seu treball arribà a uns 150 milions d'espectadors. Serviren les seves imatges a més de cent cinquanta televisions d'arreu del món.

Tenien un compromís de qualitat amb el Vaticà i amb Catalunya. No endebades la Sagrada Família i el Barça són ara la punta de llança de la nostra projecció mundial. La RAI i la BBC, si més no, ja coneixen de què és capaç la televisió nacional del nostre petit país. El professor Salvador Alsius ho constatà quan dies després anà a Mèxic. “Allà ja no cal explicar què és TV3”, digué.

El papa i la Sagrada Família han posat TV3 al món. Però, alhora, TV3 ha fet la basílica més gran: ha construït una nova dimensió visual del temple mitjançant imatges inèdites captades per trenta càmeres. Poc s'ho pensaven els prelats i curials que uns mesos abans, de manera discreta, es reuniren en una sala d'hotel amb Mònica Terribas, directora de TV3, i amb Rosa Marqueta. No tenien gaire clar que el canal català reeixís en la comesa que li encarregaven. Ara li demanen assessorament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.