Opinió

Aules i aules

Hi ha aules gastronòmiques i aules que fan gastroenteritis.

L'Espai Peix de Palamós, tot just inaugurat dissabte passat posa a un nivell altíssim el concepte. I arriba equipada a l'última i com un espai didàctic viu i mixt, museístic i culinari. Arrodoneix la voluntat de l'Ajuntament de Palamós d'erigir-se en la capital del peix, en un centre d'estudis marítims integral, al costat del Museu de la Pesca, la Càtedra d'Estudis Marítims i el Documare (Centre de Documentació de la Pesca i el Mar). Caldrà vetllar perquè la programació estigui a l'altura de les instal·lacions.

La pionera va ser l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, promoguda per l'Associació d'Hostaleria de la Costa Brava Centre. Inaugurada el 2001, té les dimensions i una programació adequades. A més, etimològicament, va ser la primera “aula gastronòmica” amb nom i cognoms. Després va venir el Ripollès, que ara és un annex de la FP. Entre el 2002 i el 2003 va arribar l'aula La Boqueria, digna del prestigi del mercat que l'acull a la Rambla de Barcelona. El 2008 va néixer el MARAM de l'Escala, fruit del cap d'uns pescadors molt compromesos i sensibilitzats amb el medi. El 2009 va inaugurar-se a la plaça del Lleó de Girona una aula gastronòmica esquifida, en un lloc inadequat i sense el suport dels comerciants de la plaça.

Per fer-ho malament, és millor no fer res i esperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.