Articles

L'endemà del dissabte

Proves.

Quan –l'11 de setembre del 2001– tres avions civils van ser segrestats i estavellats contra les Torres Bessones de Nova York i el Pentàgon (mentre un quart avió queia a Pennsilvània), els teòrics de la conspiració van trigar força a entrar en escena: al cap i a la fi, les imatges eren prou clares, els segrestadors tenien noms i cognoms i quan, el 2004, Ussama ben Laden va admetre públicament que ell mateix havia organitzat els atemptats, tot semblava prou clar.

Sospites.

Fins que, el 2005, tres nord-americans van penjar un documentalLoose change– a internet, en què asseguraven que les Torres Bessones havien estat enderrocades per uns agents de la CIA que hi havien col·locat explosius abans de l'arribada dels avions; aquestes afirmacions en van generar d'encara més espúries, segons les quals els avions havien estat requisats i tot seguit teledirigits per l'exèrcit, que n'hauria assassinat tots els passatgers en secret. Aquestes hipòtesis ja no se les creu gaire gent, en part perquè són altament improbables i en part perquè l'únic personatge públic que els ha avalat és el Charlie Sheen.

Tornem-hi.

Per contrast, les teories de la conspiració sobre la mort de Ben Laden han començat a circular de seguida. Els del web ultraconservador Free Republic, per exemple, insisteixen que Ben Laden és viu i citen un oficial talibà no identificat com a prova. El presentador de ràdio Alex Jones, d'altra banda, afirma que el govern dels Estats Units ha tingut el cos de Ben Laden congelat en un contenidor criogènic des del 2001. D'altra banda, el vídeo d'un jove que es fa dir ReekzTMD (vimeo.com/reekztmd) compara les faccions d'Ussama ben Laden i les de Barack Obama –les orelles i tot– per demostrar que, efectivament, Obama i Ussama són la mateixa persona. Un postulat absurd? Atenció: dilluns passat –al canal WTTG, que pertany a Fox News– el presentador del telenotícies va declarar, textualment: “El president Obama està explicant a la nació i a tot el món que el president Obama és mort”. Un lapsus innocent, o una revelació fugissera del secret més ben guardat del món? Tal com està l'antiamericanisme avui en dia (també a Catalunya), em jugaria un bitllet de 500€ –tan difícils de trobar com el mateix Ben Laden, segons un vell acudit de Pepe Rubianes– que tornarem a tenir teories de la conspiració per a estona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.