Opinió

Viure sense tu

Residuals

L'home és el principal destructor de l'entorn

El magnetisme que té un camió de bombers o una ambulància de joguina per a un nen es va mantenint de nit de Reis a nit de Reis. És clar que un cotxe de policia tampoc es queda enrere, ni tot l'estol imaginable de camions. El d'escombraries inclòs. Des de no fa massa anys la canalla juga amb un joc que reprodueix escombraries de tota mena. És el Trash Pack, que permet col·leccionar més d'un centenar de petits ninots de goma, sofàs trencats, televisors espatllats, diaris amuntegats i també fruita passada i altres restes orgàniques. I a més de les deixalles, i el camió, també hi ha l'abocador i plantes de reciclatge. Al marge de rates, i paneroles, la possibilitat de jugar amb tot allò que la societat de consum necessita anar renovant perquè no s'aturi la roda de producció, acaba sensibilitzant. Ja tenim el reforç mediàtic, els anuncis perquè des de petits aprenguem a separar bé, les de l'envàs on vas. La cantarella de The Mamzelles ha donat pas a un joc d'infants. I encara que pugui semblar simple, i que hàgim avançat molt en això de la recollida classificada, encara hi ha marge per conscienciar que, o tenim cura del planeta, o el destrossem en dos dies.

L'home és el principal destructor de l'entorn. Ara, com si fos un joc d'infants, circula la hipòtesi que els residus de les armes químiques de la guerra de Síria poden acabar a Catalunya, a Constantí, on hi ha una empresa que hi aspira. És clar que en el joc d'aliances els alemanys i els belgues també han fet un pas endavant. Sembla que Obama li ho pot haver demanat a un Rajoy que té com a fita que el rebin a la Casa Blanca. I aquest podria ser un preu per bé que La Moncloa insisteix que ja ha deixat clar que no els vol. Ara que un documental sobre les fotografies de Robert Capa recorda els 75 anys de l'èxode de la Guerra Civil a Tarragona, es podria acabar acollint les deixalles tòxiques de la de Síria. Ja cal que aquests fabricants de joguines inspirades en deixalles en facin una gamma que reprodueixi els residus bèl·lics. Tot sigui perquè la consciència contra la guerra no sigui residual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia