Opinió

Keep calm

Revolta

Si per una casa es munta aquest merder, què caldria fer per defensar la llengua o la consulta?

Quan semblava que les eleccions havien dibuixat Catalunya com una illa d'una certa intel·ligència en un panorama europeu dominat pel pessimisme i per la histèria, van aparèixer les imatges de la furgoneta de TV3 en flames i dels Mossos mirant d'irrompre a la redacció de La Directa. S'ha dit tants cops que l'enemic de la independència és la violència que al final només ens quedarà creure que els qui la utilitzen no la volen o tracten d'impedir-la. Jo no sé si l'Ajuntament, que està dirigit per partits que sempre són tan cautelosos amb Espanya, havia d'arriscar-se ara a encendre els ànims dels antisistema, total per una casa que feia disset anys que estava ocupada. Tampoc no sé fins a quin punt els veïns estaven d'acord a conservar-la i quin era el valor de les activitats que s'hi feien. Però d'una cosa estic segur, i és que la CUP s'ho hauria de fer mirar ara que encara hi és a temps. No pot ser que un dirigent que va ser candidat a l'alcaldia animi a estendre “la revolta” per tota la ciutat, mentre al carrer hi ha bufetades entre la policia i grups de gent encesa.

La CUP té la possibilitat de canviar moltes coses en aquest país. Però si es deixa dominar per les baixes passions acabarà pitjor que els seus adversaris polítics que estan molt més avesats a gestionar la injustícia, el cinisme i la violència. Si no vigila, la CUP perdrà l'àngel que tenia, i es trobarà que la retòrica furiosa d'alguns dels seus membres es girarà furiosament contra el conjunt. Puc estar d'acord que el desallotjament de Can Vies és “incomprensible”. Però les actituds d'alguns cupaires són encara més incomprensibles –excepte en el cas que vulguin rebentar-ho tot. Condemnar la violència és protegir la vaga de fam de Jaume Sastre. Si per una casa es munta aquest merder, què caldria fer per defensar la llengua o la consulta? Demaneu als intel·lectuals que fan veure que us comprenen que responguin en públic a la pregunta. I a CiU rumieu bé si voleu que el PP i ERC comencin a pujar com l'escuma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia