Opinió

Keep calm

Segons els organitzadors

Convé minimitzar la xifra per demostrar que vaja, que ‘mi España me roba lo normal'

Ja tenim el ball de xifres: 16.000 milions d'euros segons la Generalitat, 8.500 segons els organitzadors. Aquí, a diferència de les manifestacions, el que convé no és inflar la xifra sinó minimitzar-la per demostrar que vaja, que mi España me roba lo normal. Arran de les manifestacions anti-ETA, la delegació del govern espanyol va establir que un passeig de Gràcia ple equival a un milió de persones. Anys més tard, la mateixa delegació va considerar que amb 400.000 persones ja n'hi ha prou per unir Deltebre amb el Pertús amb persones agafades de la mà. És a dir, agafen tot el passeig de Gràcia, l'omplen, però amb la meitat de gent ja en tenen suficient per travessar Catalunya de punta a punta.

Aquest art en el manegar de la boleta seria el mateix que el mètode de càlcul de les balances fiscals De la Fuente style: que el Ministeri de Sanitat estigui a Madrid, que tots els seus funcionaris hi visquin, hi treballin, hi gastin i hi paguin impostos no s'ha de comptar com a actiu madrileny sinó que s'ha de repartir entre totes les comunitats autònomes. Ah, d'acord. Si és així, poden haver-hi tantes balances com comunitats autònomes. Però aleshores que no vinguin amb aquella cançoneta tan cosmopolita de los impuestos no los pagan los territorios, los pagan las personas. Ahir a González (Madrid) i a Bauzà (Balears) se'ls hi va posar cara de pagar els territoris i no les persones. Només una cosa: l'Estat sí que admet un mínim de 8.500 milions d'euros, que per comparació amb la xifra de la Generalitat sembla la xocolata del lloro: és el pressupost de la Generalitat en Sanitat per aquest any. Per tant, per més o menys gràcia que tingui Boi Ruiz gestionant-lo, possiblement la pròxima manifestació contra les retallades sanitàries estaria bé fer-la davant la delegació del govern espanyol, on hi haurà poca gent segons ells, molta segons els organitzadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia