Opinió

A la tres

(Més) Absurditats a l'Iraq

“Els Estats Units ‘ajuden' el PKK, un grup que consideren terrorista...”

El gener del 2004 els Estats Units van declarar el Partit dels Treballadors del Kurdistan (conegut com el PKK per la seva sigla en turc) organització terrorista. La Unió Europea va fer el mateix. El 8 d'agost passat, els Estats Units van iniciar un atac contra els gihadistes de l'Estat Islàmic (EI) que, de fet, era de suport als combatents kurds que, provinents de Síria, de Turquia, d'Iraq i d'Iran havien aconseguit obrir un passadís per on estaven fugint desenes de milers de refugiats cap a les muntanyes de Sinjar. La majoria d'aquests combatents estaven agrupats al voltant del PKK. I, des de la Unió Europea, diferents països ja han anunciat que armaran els combatents kurds –aquí també hi ha els peixmergues– i Brusel·les ha dit clarament que no veu malament que se'ls armi. Vaja, que veu bé que s'armi un grup terrorista. Ara, no s'alarmin pas perquè el PKK fa ja uns anys que ha iniciat el camí cap al confederalisme després d'haver pres les armes l'any 1984 davant dels reiterats atacs contra els kurds dels diferents estats en què es troben repartits els seus ciutadans, amb un intent, fins i tot, de neteja ètnica. De tota manera, no tot són flors i violes perquè la negativa dels militars americans a reunir-se amb els caps militars kurds sobre el terreny, els que controlen, de fet, l'ofensiva contra l'EI, ha provocat problemes en alguns dels atacs dels darrers dies.

Aquest, però, és només un altre exemple de la complexitat i absurditat de la política internacional. Els Estats Units protegeixen i inverteixen milions de dòlars en estats del golf Pèrsic que, al seu torn, protegeixen i ajuden els bàrbars d'EI i, a la vegada, ara es gastarà milions de dòlars en operacions d'ajuda a l'exèrcit iraquià i els seus aliats, entre els quals els terroristes kurds, per atacar EI. Recorden les absurditats d'Afganistan? I l'atac per les armes químiques a l'Iraq? I...?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia