Opinió

A la tres

Consigna

“L'última consigna és que a Catalunya s'instrueix en l'odi
a Espanya”

Han vist vostès com construeix la realitat el Partit Popular amb la inestimable complaença de la premsa amiga? Sí, home, aquella premsa que diu que la de Catalunya està subvencionada pel separatisme. No com ells, que són tan independents que fins i tot quan surten massa notícies que no agraden a Mariano Rajoy fan fora el director, perquè n'aprengui.

Bé, doncs el PP i la premsa més fidel construeixen la realitat a còpia de consignes. Vaja, com operava abans la policia franquista i la no menys franquista televisió espanyola. L'última consigna que han anat repetint algunes setmanes és que a Catalunya s'instrueix la població en l'odi a Espanya. Però jo baixo al carrer i la veritat és que no veig gens d'odi cap a Espanya. En tot cas, hi ha irritació per l'onada de calor i els retards de la Renfe; però contra els espanyols, res de res.

Que aquestes ximpleries les digui i les escrigui algú que viu a Madrid, on tota la informació que els arriba és a través d'un amic molt amic que viu a Barcelona i que és bona persona –tot i que català–, encara té una explicació. Però que això de l'odi a Espanya ho diguin polítics que viuen al nostre país i que coneixen la realitat de primera mà m'és molt difícil d'explicar. Vull dir, sense haver d'utilitzar en aquesta explicació adjectius ofensius.

Per cert, que els que tant escriuen de l'odi a Espanya són gairebé els mateixos que no s'estan d'utilitzar termes com ara “deliri” i “esquizofrènia” per menystenir els que no combreguen amb el seu pensament únic, gran i lliure. Denoten una profunda ignorància i una nul·la empatia amb les persones que pateixen una malaltia mental. Però això, a ells, què els importa.

No tot està perdut, per cert. L'altre dia vaig sentir Rajoy dient que la solidaritat està molt bé, però que no pot ser il·limitada. Miracle!

Sí, però parlava de Grècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia