Opinió

Full de ruta

Humiliats

No havíem quedat que utilitzar les estructures de l'Estat per guanyar vots era molt lleig?

Anem a pams. No és veritat que el govern d'Espanya decidís el divendres 20 de novembre d'intervenir les finances de Catalunya. Les finances ja estaven intervingudes des de molts mesos abans. Perdonin la caricatura, però és que per comprar un paquet de llapis s'havia d'enviar primer una instància a un negociat de Madrid. De manera que el que va fer el Consell de Ministres va ser escenificar un cop de puny damunt de la taula que ja havia donat molt temps enrere. Però, ah, vénen eleccions i cal fer teatre per mirar de gratar vots amb una carta tan segura com la de la catalanofòbia. Per cert, i sigui dit de passada, això d'utilitzar les estructures de l'Estat amb finalitats partidistes i per guanyar vots, no havíem quedat que era molt lleig?

El pitjor de tot no és, però, aquesta intervenció financera, sinó l'actitud mateixa que han posat de manifest alguns ministres i alts càrrecs del Partit Popular. Una actitud de perdonavides que busca humiliar. Una actitud que diu sense embuts que consideren que els catalans som menors d'edat permanents per haver triat malament els nostres administradors; no com passa a Espanya, oi?

Insinuen que el nostre govern desvia els diners de les escoles, les farmàcies i els hospitals a les “vel·leïtats independentistes”. Al capdavall, han fet seves les opinions dels troglodites, tot i que mai sabrem del cert si la idea se li va acudir a la caverna, a ells o a tots dos alhora.

Volen examinar les factures amb lupa. Però atenció: no les de totes les autonomies –aquest invent pensat per diluir la nostra singularitat i la d'Euskadi–, sinó només les de Catalunya. Perquè Catalunya mereix un càstig, per no sentir-se espanyola.

Examinaran les factures amb un zel digne de millor causa i enfocat únicament a provar les seves tesis. Però si no ho aconsegueixen, creuen que demanaran disculpes? Això creuen? Vagin asseient-se ben asseguts.

El que haurien de tenir present és que estan duent a terme una operació que molts catalans entomaran com una humiliació. És així com esperen que els catalans, siguin sobiranistes o no, estimin el projecte espanyol?

Per cert: algú ha esbrinat ja en què consisteix aquest projecte?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia