Opinió

Keep calm

Blancaneu

Qui defensa el país sense eufemismes és qui rep les bufetades

A la llarga veurem que, avui, el partit que menteix menys en relació amb el conflicte amb l'Estat espanyol és la CUP. No és que a la CUP siguin uns sants. La manera com li van fer el llit a Junqueras abans del 9-N és una de les raons del desconcert que passem ara. Si no hagués sigut per la resistència d'ERC, el 9-N no hi hauria hagut ni tan sols urnes de broma. A Catalunya, qui defensa el país sense eufemismes és qui rep les bufetades. Sense Solidaritat i Reagrupament el procés no hauria començat, ni Mas no hauria avançat les eleccions, el 2012. Ara, si no fos per la CUP, no tindríem aquesta declaració rupturista del Parlament que ha crispat Madrid i el pont aeri. Mas té pressa per ser investit abans no comenci la campanya perquè quan Homs es posi a fer discursos la CUP no podrà votar-lo ni a punta de pistola. Els que critiquen Mas perquè va autoritzar el simulacre de desconnexió saben que l'objectiu és mantenir el procés en uns llimbs inofensius i confortables. Una prova és que la Carme Forcadell, presidenta del Parlament que va declarar la justícia espanyola nul·la a Catalunya, ara envia al·legacions al Tribunal Constitucional. Una altra prova és que, després de tres anys, la Generalitat només ha fet negocis foscos amb l'excusa de l'agència tributària. Un altre senyal és que Pujol hagi esperat un any i mig a reconèixer obertament que la confessió gairebé la hi va escriure la policia. Entre la revolta dels somriures i la imatge d'home 10 que venen Albert Rivera i Pedro Sánchez cada cop hi ha menys diferències.

L'esperança que va suscitar la idea d'aconseguir la independència a les urnes ha abocat Espanya a una cursa desenfrenada d'il·lusionisme i demagògia. Per no parlar d'autodeterminació fins i tot Podemos, el partit que propugna l'odi a Mas, ha inclòs el dret a decidir de Convergència en el programa. Espanya es mira en el mirall com si fos la madrastra de la Blancaneu, desesperada per sentir-se una princesa. Si aquí goséssim evitar de mossegar la poma s'acabaria la paròdia, i estic segur que guanyaríem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia