Opinió

A la tres

Colau treballa per a Mas

“Mentre les esquerres es disputen un espai limitat, el centredreta pot anar fent feina

El panorama a l'esquerra de l'arc polític nacional està més animat que mai. Hi ha una aparent decantació del país cap a aquesta banda després del 20-D. Respon al concepte tradicional que, segons els estudis d'opinió, tenim els catalans de nosaltres mateixos: quan ens ho pregunten, solem dir que som molt d'esquerres. Caldria definir què és ser d'esquerres, naturalment, però a primer cop d'ull costa de trobar una majoria de conciutadans amb conviccions sòlides contra l'injust sistema capitalista que vagin més enllà del postureig i el progressisme de segona residència. Som, això sí, un país de rics i de pobres, amb rics cada cop més rics i pobres cada cop més pobres. Aquesta situació alimenta cíclicament una esquerra conjuntural que un cop les vaques tornen a pasturar grasses s'aburgesa discretament amb aquella alegria consumista

Sigui com sigui, l'ala socialment més contestatària vol aprofitar la finestra d'oportunitat per consolidar una oferta que aglutini de manera més operativa una demanda electoral indiscutible. Hi haurà molta feina, per fer convergir (ells en diuen confluir, perquè ser convergent és una altra cosa) tots els grups teòricament més afins, com ara ICV, EUiA, Podem i l'entorn de BCN en Comú. De moment, al grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot ja se li està indigestant el cafè amb llet. I més enllà generarà turbulències en una zona de molta competència: en l'espai electoral en disputa, hi trobarem, a més del nou partit, des d'ERC i el PSC fins a la CUP.

Que l'atenció informativa miri cap a aquest costat aporta tranquil·litat a un centredreta sobiranista que té l'enemic principal en les seves pròpies ombres. Mentre les esquerres pugnen per un espai molt fragmentat, els convergents poden rearmar el centredreta només pendents de ser capaços de llançar tot el llast de temps passats, amb uns Ciutadans que ja han tocat sostre, un PP que encara no ha tocat fons i una Unió que l'ha tocat tan fort que costarà que es recuperi. Tots els focus cap a Colau i companyia, mentre Mas va calafatant la nau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia