de reüll

Volcà Nebrera

S'ha destacat pel fet de no tenir pèls a la llengua, actitud d'agrair en temps d'intervencions amb tiralínies

Diuen els experts que els volcans avisen, que abans d'escopir la lava ja es poden detectar els seus moviments, alertes que el magma roent es prepara per emergir a l'exterior. Són inquietants i, en alguns casos, devastadors. Hi ha molts exemples, com ara un furiós Vesuvi que l'any 79 dC es va arrasar les ciutats del seu entorn, entre elles la mítica Pompeia.

La renúncia de Montserrat Nebrera aquesta setmana me'ls ha recordat. La diputada del PP, que havia anat fent sacsejades, finalment ha esclatat. La que fou el fitxatge estel·lar de Josep Piqué per a les catalanes del 2006, no només ha estripat el carnet del PP, sinó que també ha deixat l'escó del Parlament, cosa meritòria tenint en compte que pocs diputats enfadats, rebotats o marginats pels seus ho fan. Nebrera marxa, i ho fa esquitxant tothom. Afiliada a la formació popular des de l'octubre del 2007 –després que Piqué hagués plegat–, s'ha destacat pel fet de no tenir pèls a la llengua, actitud agraïda en temps d'intervencions amb tiralínies i discurs políticament correcte; però que ja s'albirava difícilment compatible amb la rigidesa de les estructures dels partits, i més del PP. A la direcció ja no li va agradar que impulsés debats pel seu compte –encara no hi militava– en què va descriure la política catalana com «un bassal pudent». Va ser el principi. Després vindria la definició de José María Aznar, de qui va dir que era com un «gerro xinès», o la discrepància en política lingüística. La mofa sobre l'accent de l'exministra de Foment, Magdalena Álvarez, i titllar de «cortijo» el PP a Catalunya li van valdre l'obertura de dos expedients, mai resolts. Adversària de l'oficialista Alícia Sánchez-Camacho en l'últim congrés, en què va tenir un gens menyspreable 43% dels suports, Nebrera se'n va del PP més o menys com hi va arribar. En espera que la setmana vinent presenti el seu llibre En defensa pròpia, amb crítiques a gairebé tot i tothom, en el seu comiat a la cambra catalana ja va titllar la direcció catalana de «sucursal» de Gènova i va qüestionar la utilitat del Parlament. Sobta quan sembla que la seva intenció seria promoure alguna iniciativa –partit, plataforma electoral...–per concórrer als comicis d'aquí a un any...

Es calcula que al món hi ha milers de volcans, però pocs en activitat. Llegeixo que n'hi ha alguns que sigui perquè ja ho han escopit tot o per qüestions relacionades amb la pressió atmosfèrica s'apaguen i, amb el temps, llimen el seu perfil. S'haurà de veure de quina classe és Nebrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.