Política

psc

renovació a ponent

Ordeig pren el relleu d'Àngel Ros com a primer secretari del PSC a Ponent

El diputat de la Seu és l'únic candidat i serà ratificat el 17 de desembre

Ros es fa a un costat per “centrar-se en l'alcaldia i la presidència del partit”

El diputat del PSC al Parlament i cap de l'oposició a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, serà escollit primer secretari de la federació del PSC a Ponent i el Pirineu en el congrés regional que farà el partit el 17 de desembre que ve. Ordeig és l'únic candidat que s'ha presentat. L'actual primer secretari, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no s'ha presentat a la reelecció, per tal d'“afavorir la renovació” i concentrar-se en l'alcaldia de Lleida i en les seves funcions com a president del PSC, va explicar Ros ahir en una compareixença de premsa al costat d'Ordeig.

El diputat de la Seu ja va aspirar al càrrec en el congrés del 2012. Llavors es va enfrontar a Àngel Ros, que també aspirava per primer cop a agafar les regnes de la federació del partit a Ponent i el Pirineu. En aquella ocasió, Ordeig va rebre el suport del que havia estat el nucli directiu de la federació els darrers anys, l'exdiputat Joaquim Llena i la diputada al Congrés Teresa Cunillera. Però Ros, que havia disputat la direcció nacional a Pere Navarro, alineat amb el sector crític i catalanista de Joan Ignasi Elena, va guanyar amb claredat.

Ara les aigües del PSC baixen més tranquil·les. Ros va integrar Ordeig en la direcció de la federació, i la crisi viscuda al partit amb la marxa dels representants dels sectors més catalanistes no es va saldar amb la marxa de l'alcalde de Lleida, que finalment va ser integrat per Miquel Iceta a la direcció nacional com a president del partit, un càrrec sense un gran pes decisori (orgànicament, és el primer secretari que compleix aquest paper), però de rellevància institucional i simbòlica.

Ordeig, doncs, no ha tingut cap problema per recollir els avals necessaris per presentar-se. N'ha reunit 248, i en necessitava 174 (el 15% de la militància) per superar el tall i poder presentar candidatura.

Ordeig i Ros van escenificar la tranquil·litat del procés de relleu amb una compareixença conjunta a la seu del partit. Un cop sigui proclamat primer secretari en el congrés del 17 de desembre, Ordeig tindrà mans lliures per formar la nova direcció, i va avançar que tindria en compte tots els sectors i territoris.

“L'objectiu és recuperar la confiança”

Ordeig té 38 anys, és regidor a la Seu d'Urgell des del 2007 i diputat al Parlament des del 2014, quan va substituir, precisament, Àngel Ros, que va renunciar a l'acta arran d'una moció sobre el dret a decidir. Ordeig va dir que el seu principal objectiu serà “recuperar la confiança dels electors i situar de nou el PSC com l'alternativa d'esquerres”, potenciar les agrupacions locals i recuperar la credibilitat del partit davant dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona