Política

Viladamat fuig dels bancs i les caixes

L'Ajuntament empordanès finançarà unes plaques solars amb aportacions a crèdit de particulars limitades

Viladamat finançarà unes plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum en instal·lacions municipals amb aportacions a crèdit de particulars. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Viladamat vol deixar de finançar-se a través dels bancs i caixes. L'equip de govern explica que almenys en allò públic i “que és de tots”, els bancs i caixes no haurien de tenir-hi beneficis i menys encara després que entre tots els contribuents s'hagi pagat el rescat bancari.

L'Ajuntament proposa com a mètodes alternatius de finançament públic, el finançament col·lectiu i popular, i les cooperatives de crèdit. La primera experiència de finançament es farà a través de la plataforma ECrowd, en la qual les persones “prioritàriament” de Viladamat que vulguin hi podran aportar els seus diners. La quota mínima serà de 50 euros i la màxima de 500 euros, el termini serà de tres anys i amb un tipus d'interès del 3,5 per cent.

D'aquesta manera l'Ajuntament explica que les persones que ho vulguin podran participar en una inversió municipal, sostenible i ètica a més de treure'n uns interessos molt més alts que tenint-los dipositats als bancs. Per la seva part les arques municipals també hi sortiran guanyant perquè el tipus d'interès a pagar també és més baix que demanant els diners als bancs.

Aquesta nova fórmula de finançar-se es començarà a aplicar al març i servirà per al finançament de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum a les instal·lacions municipals. Aquest projecte, fet per la cooperativa de serveis energètics SUNO, a més d'aportar un estalvi d'uns mil euros anuals al consum elèctric municipal, també pretén fer pedagogia de cap a quin model energètic cal avançar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia