Política

Rovira: “Mai demanarem que el PNR se sumi a la via unilateral”

La dirigent republicana diu que el Pacte Nacional pel Referèndum està “en vies de ser convocat”

La també portaveu de JxSí titlla PP, PSOE i C’s “d’antidemòcrates” per anar contra el referèndum

La secretària general d’ERC i portaveu de JxSí, Marta Rovira, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista al programa Els Matins de TV3 que la seva formació política i el Govern “mai demanaran al Pacte Nacional pel Referèndum que se sumi a la via unilateral”. Quan l’executi està a punt d’anunciar la data i la pregunta del referèndum sense l’acord amb l’Estat i mentre els partits independentistes constaten que la negociació amb el govern espanyol sembla impossible, Rovira ha afirmat així que el PNR “ha de seguir viu” però mantenint la seva distància amb la convocatòria unilateral. “La via unilateral és del Govern i la majoria parlamentària”, ha sentenciat la dirigent d’ERC i JxSí.

Marta Rovira ha volgut remarcar que, malgrat les intencions del Govern de convocar un referèndum encara que l’Estat no vulgui acordar-lo, “la via del diàleg no estarà mai tancada”. “Nosaltres no la tancarem. Qui posa el Govern en la tessitura d’organitzar un referèndum sense acord amb l’Estat és el govern espanyol. I precisament per evidenciar que no volen dialogar, hem de mantenir viu el PNR”, ha comentat Rovira, que aposta així per convocar en breu aquesta taula politico-social. De fet, la republicana ha assegurat que el Pacte està “en vies de ser convocat” i ha donat per fet que així serà.

Amb tot, no creu que sigui en aquest espai on s’hagi de decidir una data i una pregunta per al referèndum. “Ha de ser una decisió el màxim d’enriquida possible. Però és el Govern qui ha de prendre-la, en un marc governamental. Això no vol dir que no assisteixi al PNR a compartir els criteris que marcaran la decisió, però la decisió l’ha de prendre el Govern”, ha dit.

Rovira ha volgut també fer un crida a Catalunya en Comú perquè, a través de “l’espai que sigui” s’acabin sumant a les converses amb el Govern i es vinculin al referèndum. “Als comuns els hem d’interpel·lar perquè davant la intransigència del govern espanyol es dibuixaran dos blocs, els immobilistes i els que empenyen el canvi i volen el referèndum”, ha indicat.

Contra qui sí ha volgut carregar és contra PP, PSOE i C’s per oposar-s’hi al referèndum de manera frontal. “Les mostres de democràcia posant-se en contra que els ciutadans de Catalunya votin, es poden titllar d’antidemòcrates. Es posen d’esquena al 80% dels ciutadans. Contribueixen a amenaçar i a que no fem res. No és una actitud democràtica”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família