Política

El jutge Llarena cita aquest dilluns Junqueras, Sànchez i Cuixart

Comença així l’anomenada fase indagatòria, que consisteix en comunicar als encausats les seves ordres de processament

El 17 d’abril compareixen al Suprem Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva

El vicepresident cessat de la Generalitat Oriol Junqueras i el candidat a presidir-la, Jordi Sànchez, seran conduïts aquest dilluns 16 d’abril davant del jutge del Suprem Pablo Llarena per conèixer les seves ordres de processament per rebel·lió i altres delictes, el que es coneix com fase indagatòria. 

El magistrat Llarena, encarregat del cas obert al Suprem pel “procés” cap a la Declaració Unilateral d’Independència, els ha citat a les 10 hores per comunicar el seu processament. Ho farà pocs dies després de negar el permís a Sànchez per acudir al debat d’investidura que havia de celebrar-se divendres. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també serà conduït a aquella hora davant del jutge amb la mateixa finalitat.

Així començarà l’anomenada fase indagatòria en un sumari ordinari, que consisteix en comunicar als encausats les seves ordres de processament i tinguin l’oportunitat de manifestar-se davant el magistrat sobre els mateixos.

D’aquesta manera, els 25 processats en aquest cas per Llarena aniran compareixent davant el magistrat en els pròxims dies perquè tingui lloc un tràmit amb cadascun d’ells al qual podran acudir totes les parts personades en el sumari.

Llarena ha concretat algunes dates per a aquestes compareixences i, així, a més dels ja nomenats, han estat citats per al dia 17 els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva. El 18 aniran al Suprem els exconsellers Jordi Turull i Dolors Bassa, a més de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El magistrat va dictar el passat dia 23 de març ordres de processament contra 25 líders independentistes per la seva participació en l’anomenat “procés” per a la independència de Catalunya. Aquelles ordres de processament incloïen delictes com desobediència, prevaricació, malversació i rebel·lió.

La resta dels processats aniran sent citats en pròximes providències que fixaran dia i hora perquè compareguin davant del jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia