Política

Unes 2.000 persones marxen a Barcelona per la unitat d’Espanya

Els manifestants adverteixen el govern espanyol que “no pacti amb terroristes ni separatistes” i li demana que convoqui eleccions

Els participants intercanvien insults i escridassades amb una concentració antifeixista que els esperava a l’avinguda Mistral

Unes 2.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) s’han manifestat aquest diumenge a Barcelona rebutjar qualsevol negociació amb el sobiranisme català i en suport a la unitat d’Espanya.

La protesta, convocada per l’empresari immobiliari i antic guàrdia civil Juan Manuel Opazo amb el suport del partit ultradretà Vox, ha recorregut l’avinguda del Paral·lel sota el lema “No [als] pactes ni amb terroristes ni amb separatistes”. Una seixantena d’associacions i moviments com Convivència Cívica Catalana, l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, Empresaris de Catalunya o Somatemps s’han sumat a la mobilització.

A l’altura de l’avinguda Mistral la mobilització ha coincidit amb una protesta de signe contrari convocada per moviments antifeixistes i s’han produït escridassades des d’una i altra banda. Un dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha mantingut separats els dos grups.

La marxa ha acabat a l’avinguda María Cristina, on s’han fet els parlaments. Molts d’ells han demanat al primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, que no negociï “amb separatistes” i convoqui eleccions.

A la protesta hi han assistit autocars des de 30 ciutats d’arreu de l’Estat, com Alacant, Màlaga, Bilbao o Valladolid, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.