Política

Els 200 països de la COP24 acorden un reglament de mínims contra el canvi climàtic

Després de negociacions maratonianes durant els últims 13 dies, els representants dels 197 països que participen en la cimera del clima COP24 han aconseguit tancar un pacte que permeti aplicar l’Acord de París contra el canvi climàtic. El document estableix un conjunt de normes comunes i un mecanisme de transparència per tal que cada país informi dels seus avenços en aquesta causa a la resta de comunitat internacional.

Reunits a Katowice, els participants han aconseguit així posar-se d’acord en el denominat “llibre d’instruccions” que ha de permetre lluitar contra l’escalfament global durant les pròximes dècades. El text final inclou una referència a l’informe científic que apel·la a la importància d’implantar canvis “urgents i sense precedents” per limitar l’augment de la temperatura del planeta a 1,5 graus.

No obstant, l’acord és de mínims i arriba marcat per l’absència dels Estats Units i per la negativa del Brasil a modificar l’actual sistema que regula el mercat de carboni.

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres , ha celebrat però l’acord perquè, al seu entendre, suposa la fundació d’una nova manera d’encarar la lluita contra el canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]