Política

Buch vol les disculpes dels que van acusar els Mossos

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, va exigir a les persones, als partits i als mitjans que es van dedicar a “assenyalar” els Mossos per acusar-los de practicar l’espionatge polític que “demanin disculpes” i es retractin. Ho va dir l’endemà d’haver-se conegut l’arxivament –al qual la fiscalia va anunciar ahir que s¡oposa— de les querelles i les denúncies contra el cos per investigar persones contràries a la independència arran de la intervenció que va fer la policia espanyola el 26 d’octubre del 2017 de documents que anaven a cremar a la incineradora de Sant Adrià. El jutge Emili Vilà va considerar que era un procediment per “protegir l’ordre públic” i no tenia motivacions polítiques. El conseller hi va afegir que no havien decidit si demanaran una compensació per danys i perjudicis, i el portaveu dels Mossos, Albert Oliva, hi va afegir que tenien tot el dret de presentar recurs, malgrat que “hi ha poques organitzacions que donin tantes explicacions i tan clares i contundents” com ho han fet els Mossos”.

Inés Arrimada, de Cs, que van ser dels més contundents en les acusacions, va dir que “a diferència dels independentistes” respecten les decisions judicials”, però que no “s’havia de confondre la realitat”, perquè una cosa era la depuració política que demanaven amb l’impuls d’una comissió d’investigació i l’altra la responsabilitat penal.

L’advocat José María Fuster-Fabra, que va ser un dels investigats pels Mossos, com també membres de Societat Civil Catalana, a banda de periodistes, ja ha presentat a l’Audiència de Barcelona un recurs contra l’arxivament perquè considera que cal fer més investigacions i interrogatoris. Un portaveu de la fiscalia també va confirmar ahir que han presentat un recurs a l’Audiència contra l’arxivament de la causa dels Mossos que ha dictat el titular del jutjat d’instrucció 22 de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona