Política

opinió

La Televisió Nacional de Catalunya

Ciudadanos va ser fundat per destruir tot el que va inspirar la creació de TV3 i Catalunya Ràdio
TV3 i Catalunya Ràdio es van fer per explicar el que passa a casa nostra en la llengua nostra

El partit polític Ciudadanos va ser fundat per destruir tot el que va inspirar la creació de TV3 i Catalunya Ràdio i per posar fi al que representen la radio i la televisió públiques de Catalunya. Com que creuen que Catalunya no és una nació, no entenen el caràcter nacional dels nostres mitjans públics.

Ara que, arran de les informacions dels actes de la Diada tornaran a dir que TV3 és una televisió independentista i a repetir-ho fins a l'extrem d'intimidar els seus professionals, pot ser un bon moment per: primer, defensar la funció nacional dels mitjans públics de la Generalitat; segon, desmuntar algunes mentides sobre la CCMA que es diuen repetidament al Parlament; tercer, alertar d'algunes trampes en les quals és molt perillós caure i quart, assajar propostes de futur per al conjunt de l'audiovisual català.

Tot això no són quatre ratlles. Tindrem ocasió d'anar-ne parlant. El que cal, ara i aquí, és denunciar l'acomplexament que ens ha portat a haver de defensar els objectius fundacionals de TV3 al cap de més de 30 anys de ser aprovats per unanimitat al Parlament de Catalunya.

Ciudadanos vol destruir TV3. I en cada discussió sobre audiències, pluralisme, pressupostos, llengua, mandat marc, contracte-programa, etc., no ens podem oblidar d'aquesta premissa: Ciudadanos es va fundar per posar fi a TV3. Els debats al voltant de la CCMA són necessaris. Però cal saber que alguns ens aproximem a aquests debats amb l'objectiu de trobar el millor per a TV3 i d'altres, i desgraciadament sembla que no és només C's, s'hi acosten amb la intenció de residualitzar-la. Quin camí han emprès per intentar residualitzar-la? Volen fer-li perdre el prestigi. Com? Qüestionant les audiències obviant els mesos i mesos de lideratge i obviant que en pocs anys s'ha passat de 5 o 6 televisions a més de 40. Qüestionant el pluralisme dels informatius obviant que TV3 és la televisió més auditada d'Europa i que els resultats sobre pluralisme son excel·lents. Qüestionant que informi de les manifestacions independentistes obviant que són unes de les més nombroses del món. Qüestionant decisions d'estructura empresarial obviant la forta reducció de pressupost que ha tingut la CCMA. I, sobretot, procuren fer-li perdre prestigi buscant polèmiques on no n'hi ha i repetint mentides mil vegades per veure si es converteixen en veritat.

Dels reptes que té la Corpo se'n pot parlar amb voluntat constructiva o amb ànim d'empastifar. I Ciudadanos no para d'empastifar per mirar d'assolir els seus objectius fundacionals: “Tener como propósito inmediato la denuncia de la ficción política instalada en Cataluña”, ja que es van fundar pensant que era “cada vez más escandalosa la pedagogía del odio que difunden los medios de comunicación del gobierno catalán contra todo lo “español”. La nación, soñada como un ente homogéneo, ocupa el lugar de una sociedad forzosamente heterogénea”. Aquestes dues afirmacions, extretes del primer manifest de Ciutadans per a la creació d'un partit polític nou, són una esmena a la totalitat al text que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat l'any 1983, que situa com un dels principals objectius de la CCMA ajudar a la consolidació i expansió de la llengua, la cultura, la identitat i la projecció internacional de Catalunya, reflectint la diversitat de la nostra societat actual.

TV3 i Catalunya Ràdio es van fer per explicar el que passa a casa nostra en la llengua nostra i per explicar el que passa al món des d'una mirada pròpia, nacional. Ciudadanos es va fundar creient que “los terriorios carecen de derechos” i fixant que “el nuevo partido denunciará el caràcter antidemocrático de las ideologías identitarias”, tal com recull el seu segon manifest. No hi ha més cera que la que crema. Si estem d'acord que tenim dret a decidir perquè som una nació, comença a ser l'hora que defensem més i millor allò bo que tenim. Sense complexos. Sense acceptar que es qualifiqui de “nacionalista” allò que és, senzillament, nacional.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

‘Hibernació’ econòmica sense suports

madrid

Aprofita i envia’ns el teu cartell per als presos polítics

girona

La Xina ven el seu èxit enmig de xifres dubtoses

Tòquio

El govern vol el confinament tributari i més garanties i liquiditat per a les empreses

BARCELONA

Trump estén les restriccions fins al 30 d’abril

Washington
opinió

Desunits en la diversitat

Economista i politòleg
Política

Demòcrates renova l’executiva amb el 81% de la militància a favor

Orbán aprofita el virus i governarà per decret

BUDAPEST

Trump no paga a Enric i Meghan la seva seguretat

WASHINGTON