Política

CORRUPCIÓ AL PP

Tots els partits valencians demanaran que Barberà plegui del Senat

La resolució tindrà fins i tot el suport del PP

Tots els partits valencians, fins i tot el Partit Popular, votaran avui una resolució on es demanarà a l'exalcaldessa de València, Rita Barberà, que abandoni la seva acta de senadora de representació territorial.

La proposta la van signar ahir els socialistes valencians i Compromís i posteriorment s'hi van sumar Podem, Ciutadans i fins i tot el PP valencià, el mateix partit que la va proposar pel Senat.

Enric Morera, president de les Corts Valencianes, ha explicat avui a El matí de Catalunya Ràdio que Barberá pot mantenir-se a l'escó fins a la primavera del 2019, perquè és senadora per designació autonòmica d'unes Corts que fa només un any i pocs mesos que es van constituir.

A hores d'ara no hi ha cap mecanisme jurídic que pugui forçar la destitució de la polèmica dirigent popular, tot i que els partits valencians confien que la pressió política pugui fer allò que no permet la normativa.

La resolució que es votarà avui s'expressa en termes durs: “Rita Barberá no representa, com a senadora territorial, el poble valencià” i és per aquest motiu que demanen que deixi l'escó “pel bé de la institució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia