Política

Política

Puig sobre una hipotètica dimissió de Sánchez: “No tinc ni idea, però és una decisió que respectaré en qualsevol cas”

El president de la Generalitat apunta que l'excretaria general del PSOE “sap perfectament el que ha de fer i ho farà en conseqüència”

Confia que els diputats valencians respectaran la disciplina de vot

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat este divendres les declaracions de l'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra en les que s'ha mostrat “segur” que l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez dimitirà com a diputat, assenyalant que “no tinc ni la més remota idea”, és una decisió de caràcter personal, que respectaré en qualsevol cas”. Preguntat per si de cas ell també es jugaria un sopar, tal com ha dit Ibarra sobre una hipotètica dimissió de Sánchez, Puig ha assegurat que per a ell “això no és un joc, ni estic concernit en este tipus de jocs”. En aquest sentit, ha assenyalat que Pedro Sánchez “sap perfectament el que ha de fer i ho farà en conseqüència”.

Pel que fa a si el PSPV està mediant perquè als socialistes catalans se'ls permeta cert tracte que no evidencie un ruptura dins del PSOE a la sessió d'investidura, el cap del Consell creu que cal buscar fórmules “que permeten articular un discurs comú, però que, al mateix temps, es permeta la singularitat, en aquest cas, la decisió catalana”. “Crec que és més important l'aliança del PSOE entre Catalunya i la resta d'Espanya que altres qüestions, per la qual cosa cal treballar per a preservar-ho”, ha afegit.

En qualsevol cas, Puig ha dit que també és cert que els socialistes catalans “han d'entendre que si participen d'una votació, el lògic és acceptar-la”. Tot i això, creu que la via és el diàleg, “i jo sempre estaré pel diàleg i per intentar que Catalunya i el conjunt d'Espanya s'estenguen més ponts i se superen les situacions de confrontació que existixen”.

Preguntat si deuria d'haver conseqüències si algú no accepta la disciplina de vot en la investidura de Rajoy, el president de la Generalitat ha dit que “hi ha conseqüències polítiques inevitables, doncs la conseqüència serà que el PSOE apareixerà dividit i que, a més, no s'hauran respectat els resultats democràtics”.

Operació política

Però –ha aclarit– “en qualsevol cas jo estic sempre pel diàleg, doncs crec que ací no estem en una operació de caràcter disciplinari, sinó en una operació de caràcter polític per a millorar la vida dels ciutadans”.

Segons l'opinió de Puig, “ací ningú ha fet un pas a favor del PP, sinó a favor de la millora de la vida dels ciutadans per a desbloquejar una situació”. El cap del Consell creu que s'ha adoptat una “solució dolenta” perquè “nosaltres pensem que Rajoy no és el millor president per a Espanya, però, en aquestes circumstàncies, era molt difícil buscar una altra solució perquè no s'ha estat capaç de generar un govern alternatiu i, per tant, el que no podíem és estar permanentment en aquest estat de coses.

D'altra banda, ha indicat que, com a responsable del País Valencià, necessita tenir un interlocutor “ja” per a resoldre “els greus problemes que té el país, i tenim una gran possibilitat de mirar cap endavant”. En aquest sentit, ha recordat que entre enguany i l'any vinent el País Valencià creixerà entorn del 5,9%, “i aquesta és una gran oportunitat per a crear molts llocs de treball i per a millorar la vida de la gent”. “Jo estic en política per això, no per una altra cosa”, ha afegit.

Finalment, interpel·lat sobre si creu que haurà sorpresa en els vots dels diputats valencians a la sessió d'investidura de Rajoy, ha dit: “No crec, però bé ells són els que van a votar. Saben la meua opinió i jo crec que no hi haurà sorpresa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia