Política

Política

L'Ajuntament de València subvencionarà entitats que fomenten l'ús de la llengua en l'àmbit cultural

L'alcalde Joan Ribó clausura l'activitat formativa “Voluntariat pel valencià” i reitera “la voluntat política d'aconseguir la implantació del valencià”

La iniciativa s'estendrà al cos de policia local

L'Ajuntament de València ha fet balanç de la iniciativa que va engegar per a impulsar l'ensenyament del valencià entre el personal municipal perquè la ciutadania puga ser atesa en qualsevol de les dos llengües oficials. 259 treballadors i treballadores del consistori de València han participat en esta activitat que hui s'ha conclòs. En aquest acte, l'alcalde Joan Ribó, ha parlat de la continuïtat d'aquesta iniciativa, que l'any que ve també s'estendrà també entre policies locals, i ha anunciat la convocatòria de subvencions per a associacions sense ànim de lucre, amb la finalitat de fomentar l'ús del valencià en l'àmbit cultural i educatiu.

Ribó, acompanyat pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo ha constatat “l'èxit” d'aquesta activitat, que s'emmarca en el Pla de Formació Municipal i que s'ha dut a terme, amb la col·laboració d'Escola Valenciana, entre el personal de la institució per a facilitar i millorar la seua competència lingüística i, conseqüentment, garantir un millor servici a la ciutadania” en qualsevol de les dues llengües oficials.

“Aprenents i voluntaris s'hi han dedicat amb entusiasme compatibilitzant amb coratge la càrrega de treball i l'aprenentatge del valencià. I tinc la certesa que tot açò ha sigut positiu per a tots”, ha manifestat el batllé, en fer pública la seua voluntat de donar continuïtat al projecte.

Així, l'alcalde ha assegurat que l'any que ve hi haurà una segona edició del “Voluntariat pel valencià” a l'Ajuntament, “i successivament, any rere any, mentre hi haja aprenentes i aprenents, i voluntaris i voluntàries, que són els i les veritables protagonistes del projecte, juntament amb el valencià”.

En la seua intervenció, Joan Ribó ha recordat que fa tres mesos, quan va presentar esta iniciativa, va anunciar la firma d'un conveni de col·laboració, per a promoure l'ús del valencià, amb Escola Valenciana, “un altre projecte que en breu es farà realitat”. Així mateix, ha anunciat l'esmentada convocatòria de subvencions per a associacions “perquè la nostra voluntat és treballar per aconseguir la implantació del valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana, és a dir, que es visca amb normalitat parlar en valencià, de la mateixa manera que es veu normal l'ús del castellà”.

Sergi Campillo ha aprofitat la seua intervenció per a fer un balanç de totes les accions que l'Ajuntament ha mamprès per impulsar l'ús del valencià entre les que ha recordat, per exemple, la inclusió de clàusules lingüístiques als contractes municipals o l'adequació del nom oficial del municipi. A més, el servici de Formació ha organitzat cursos de llengua en els quals s'han inscrit 550 treballadors de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC sotmetrà a les bases un preacord amb el PSC per entrar al govern de Barcelona

Barcelona

L’entrada en vigor de l’amnistia desferma les hostilitats judicials i Vox ataca Felip VI

madrid

Tot canviarà al Regne Unit

Londres
Lluís Guinó
Alcalde de Besalú (Junts)

“Amb l’amnistia, podré fer política sense desavantatge”

Besalú
Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”
POLÍTICA

Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”

GIRONA
guerra a gaza

Resposta positiva de Hamàs i la Gihad Islàmica a la proposta per a l’alto el foc

barcelona
judicial

Nova topada en perspectiva entre fiscals per l’amnistia

barcelona
Guerra a Gaza

Israel conclou les operacions al centre de la Franja

Barcelona
estats units

El fill de Biden és declarat culpable dels càrrecs per possessió d’armes

barcelona