Política

XESCO GOMAR

PRIMER SECRETARI DE LA FEDERACIÓ DEL PSC DEL MARESME

“El PSC ha de ser la primera força política al Maresme”

“Ens ha demostrat que el militant d'aquest partit està molt viu, que té veu i ganes de seguir treballant, participant i creixent”

“Vull gent concreta i valuosa en el meu equip, estigués o no a favor meu”

Tot indica que el congrés d'avui es resoldrà amb tranquil·litat, però amb la crítica necessària

Una participació del 62% de la militància del PSC en la tria del nou primer secretari del Maresme i una diferència de només deu vots amb la seva rival Alícia Romero. Xesco Gomar serà ratificat avui en el congrés comarcal del partit i ja ha hagut d'afrontar el primer incendi: la moció de censura a una alcaldia socialista històrica, la de Malgrat.

Què l'ha fet guanyar?
El meu equip en primer lloc, i crec que la meva forma d'entendre el partit. Els meus actes i el meu comportament parlen de qui soc, sigui bo o dolent. Aquestes deu persones que m'han donat la victòria creuen que Xesco Gomar té més de bo que no pas de dolent.
Arribar i afrontar una moció de censura en un feu del PSC. Déu n'hi do l'estrena.
No ens l'esperàvem i, com bé dius, tot just he acabat d'arribar. Potser caldria mirar enrere i preguntar a la direcció anterior què és el que ha fallat perquè s'hagi arribat a aquesta situació. Des del partit donem ple suport a l'alcalde, Joan Mercader, i a la seva gestió i confiem que s'acabarà instaurant el seny i es reconduiran les relacions per poder mantenir un govern encapçalat per la força que més suport va rebre a les municipals. Els ciutadans de Malgrat van donar el seu vot, i la seva confiança, de manera àmplia al PSC.
Com afectarà això el pacte al Consell Comarcal? Vostè va dir que trontollava.
I encara ho mantinc, però la decisió final que es prengui serà sempre consensuada amb el partit i amb els nostres consellers comarcals. Aquest és el meu tarannà i el penso aplicar des del primer moment. Tot i això, ja vaig dir al seu moment que el trencament amb ERC al Consell Comarcal no el comparteixo ni en el fons ni en la forma i que va ser equivocat. Era una guerra entre tots dos partits que havien de resoldre sols, el PSC no havia de ser una palanca per garantir l'escissió.
Se sentiria més còmode amb ERC com a company de viatge?
Tinc una entesa més fluida amb les formacions d'esquerres, però en qualsevol cas cal esperar a veure què passa a Malgrat per saber quin camí hem de prendre. I repeteixo, consensuat amb la nostra gent.
Se sent satisfet amb la resposta a les primàries?
Moltíssim. Parlem d'un total de 414 vots, més d'un 62% de la militància, en un procés nou que ens ha demostrat que la gent d'aquest partit està molt viva, que té veu i ganes de seguir treballant, participant i creixent. Ara hem d'anar a convèncer i engrescar la resta que s'ha quedat a casa.
Per què és tan important donar veu a la militància?
Perquè significa un canvi de mentalitat en el partit. De mirar de fora cap a dins i de demostrar que si la direcció és incapaç de resoldre una situació o un problema determinat cal consultar la militància. Hem de vincular les decisions a les bases i això ens dona força, múscul, futur.
Quines zones de la comarca li han donat confiança?
La zona de la meva agrupació de Mataró, també els municipis del voltant, com ara Cabrera, Llavaneres, Sant Vicenç i sobretot Caldes, d'on és el company de candidatura Miquel González, que ha fet una gran feina. També ens hem imposat a Calella, on també voten militants d'altres poblacions.
Li queda més de mitja comarca per convèncer.
I serà un dels primers passos que faci. Contactar amb les agrupacions que han rebut un missatge distorsionat de mi. No vinc com a salvador, només demano que m'escoltin i que després valorin i decideixin.
Dotze vots són suficients per assegurar que s'ha imposat un nou model?
Guanyar és guanyar i perdre és perdre. Vaig dir que si guanyava formaria una executiva comptant amb gent que no estava en el meu equip de primàries. Vull gent concreta i valuosa, estigués o no a favor meu.
Ofereix col·laboració a l'equip rival?
Sí. Tots hem de sumar pel benefici del partit. Vull un equip potent de gent en la qual confiar i sustentar el nou projecte i els objectius que m'ha encarregat la militància.
El congrés d'avui serà plàcid o amb tensió?
Tot indica que es resoldrà amb tranquil·litat, però amb la crítica necessària. Entre d'altres, s'ha d'aprovar l'informe de gestió de la comissió executiva, ratificar el meu nomenament i aprovar la nova executiva. Hem de fer molta feina.
Prioritats del seu mandat.
Guanyar arreu. Ser la primera força política del Maresme, i tinc tres anys per aconseguir-ho. Vull candidats que es creguin que poden ser alcaldes. I també liderarem la lluita per temes enquistats en l'àmbit comarcal com són la salut i la recuperació econòmica. Hem de ser l'instrument útil perquè la gent de la comarca pugui viure millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona