Política

Relleu tranquil i balsàmic a primer secretari del PSC

El diputat socialista al Congrés per Girona Marc Lamuà va rebre ahir a Figueres el suport unànime dels 140 delegats i va rellevar Juli Fernández, alcalde de Palafrugell, com a primer secretari del PSC

El PSC de les comarques gironines enfila una nova etapa amb el nomenament ahir, i per unanimitat, de Marc Lamuà com a primer secretari del PSC de les comarques gironines. Lamuà, que tenia assegurada l'elecció en encapçalar l'única candidatura, és diputat al Congrés a Madrid pren el relleu de Juli Fernández, alcalde de Palafrugell.

Els 140 delegats, aplegats a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, el van escollir de manera unànime. Res a veure amb el convuls, polèmic, llarg, tens, tediós i ple d'intrigues, també, congrés en què va ser escollit Fernández per primera vegada primer secretari. En aquests dos mandats, Fernández va haver d'afrontar la diàspora socialista, l'atomització de les diferents famílies socialistes per reconstruir un PSC engolit per l'onada del procés independentista. Lamuà, i també com era previsible i com ha dit en diverses ocasions, va voler defensar el treball del seu antecessor i valedor, especialment pel treball que s'ha hagut de fer. No s'ha d'oblidar que Lamuà ha estat secretari d'organització de la federació; és a dir, mà dreta i esquerra de Fernández, juntament amb el regidor de Platja d'Aro Maurici Jiménez, amb el qual formava equip en la candidatura: “Vull destacar el treball i la bona feina que ha fet Juli Fernández en aquests temps complicats”, va destacar Lamuà, i hi va afegir que “fa quatre anys la situació era molt complicada”.

I sense sortir del guió, Lamuà, que va remarcar la normalitat amb la qual s'ha celebrat la campanya a la primera secretaria, va voler emfatitzar que ara el que toca és “continuar treballant per ser decisius”.

Dos mandats

El fins ara primer secretari, Juli Fernández, sempre havia dit que assumiria aquest encàrrec dos mandats. Ara, segons va explicar, amb la responsabilitat en l'organització del partit a escala nacional més el treball a l'alcaldia de Palafrugell, es fa necessari fer un pas al costat. I en aquesta decisió el pas més lògic era que Lamuà i Jiménez, els seus delfins, el fessin al davant. Especialment perquè, i en el marc de la federació, no es buscava fer un canvi radical del partit, tenint en compte el treball que s'ha fet per a la reconstrucció. Fernández no s'ha cansat mai de recordar que quan ell va arribar a la primera secretari el “PSC estava absolutament trencat.”

A Marc Lamuà, però, li va sortir un rival, Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant. Però, finalment, Cantenys va anunciar el 9 de desembre que es retirava de la pugna per presidir la federació gironina del PSC, en comprovar que no seria capaç d'obtenir els 177 avals necessaris per presentar-se a les primàries i criticant els terminis tan justos.

LA FRASE

Vull destacar el treball i la bona feina que ha fet Juli Fernández en aquests temps complicats
Marc Lamuà
primer secretari del psc de la federació de girona

LA XIFRA

140
delegats
aplegats a l'Auditori dels Caputxins de Figueres van escollir Marc Lamuà de manera unànime.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona