Política

mobile world congress

inauguració

Puigdemont convida Santamaría a “prendre nota” del missatge de Felip VI

El president retreu a l'Estat la manca de col·laboració

Assegura que les estones amb el Rei han estat “cordials” i que el que van parlar al sopar “té un interès relatiu”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha carregat aquest dilluns contra l'Estat i el govern espanyol per la seva manca de “col·laboració institucional”. El rei d'Espanya, Felip VI, va apel·lar diumenge a la nit, durant el sopar d ela inauguració del MWC, precisament a aquest treball conjunt entre institucions. I és per això que ara Puigdemont, des del recinte que acull l'esdeveniment, ha retret a l'Estat que no ho porti a terme amb la Generalitat. “És el que no parem de demanar i el que trobem a faltar”, ha dit, tot convidant la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, a “prendre nota” de les paraules del Rei. Puigdemont, per la seva part, ha assegurat que les diverses ocasions que s'està trobant amb Felip VI amb motiu del MWC tots dos han mantingut una relació “cordial i molt correcta”. A més, ha tret importància al fet que estiguessin parlant sols durant el sopar de diumenge i ha considerat que el contingut de les converses “té un interès relatiu”.

Després de voltar per algun dels salons del MWC i de visitar els estands d'Espanya, Catalunya i Barcelona, Carles Puigdemont s'ha acomiadat de Felip VI i de la comitiva d'autoritats i ha fet una atenció als mitjans, que ha volgut limitar a parlar del Mobile i del que l'està envoltant. Així, ha aplaudit el comentari que el Rei va fer diumenge a la nit al sopar inaugural, on va destacar la col·laboració “lleial i generosa” entre Estat, Govern, Ajuntament i GSMA per fer possible el MWC.

En aquest sentit, Puigdemont ha reclamar aquesta “col·laboració” tot apuntant que és l'Estat qui no la propicia. “És el que no parem de demanar i el que trobem a faltar. Segur que la vicepresidenta del govern espanyol en va prendre nota de les paraules de Felip VI”, ha sentenciat. I és que Puigdemont ha assegurat que “els països han de col·laborar entre ells, i no es pot entendre res si no és en un context global i de col·laboració entre veïns”. “Fa anys que estem esperant que la col·laboració de l'Estat s'expressi com al MWC, però en altres àmbits com les infraestructures, la salut, els refugiats... i si la tinguéssim segur que tindria resultats positius pels ciutadans”, ha conclòs Puigdemont.

Justament en aquest sopar inaugural on Felip VI va apel·lar a la lleialtat institucional, el Rei i Puigdemont van estar parlant tots dos sols una estona. El president, però, en ser preguntat ha volgut treure importància al contingut de la conversa. “Té un interès relatiu”, ha etzibat, negant-se a donar més detalls.

Puigdemont s'ha limitat a recordar que amb Felip VI ha coincidit en diverses ocasions i que el coneix ja de quan tots dos acudien als actes de la Fundació Príncep de Girona. A més, dels encontres d'aquests dies per la inauguració del MWC, ha dit que s'emporta la impressió de mantenir la relació “cordial i molt correcta” que “sempre” han tingut els dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona