Política

itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

El nombre d’arribades en barca a Itàlia s’han reduït de forma notable aquest any al país

Un total de 438 migrants han arribat les darreres 48 hores a l’illa italiana de Lampedusa, on des de fa uns dies a causa del bon temps han tornat a produir-se les arribades de barcasses procedents de les costes de Tunísia i Líbia, segons informa Efe.

Durant la matinada de diumenge han arribat a la petita illa quatre barcasses amb un total de 166 persones, que se sumen a les 272 que van arribar dissabte, segons han informat els mitjans italians. Aquest diumenge seran traslladats uns 200 migrants a altres localitats, per la qual cosa en quedaran uns 240 al centre de primer acolliment de Lampedusa.

L’última barcassa que va arribar a Lampedusa va salpar de Sfax (Tunísia) i els migrants procedien de Bangla Desh i Guinea Conakry i van ser localitzats per un vaixell d’una ONG que va avisar un patruller de la Guàrdia Costanera que els va traslladar a terra ferma. La resta de migrants, entre els quals hi havia dones i menors, van dir que procedien de Benín, Burkina Faso, el Camerun, Costa d’Ivori, Gàmbia, Mali, Nigèria i el Senegal, i van dir als rescatadors que havien pagat 500 o 600 euros per poder viatjar.

A aquestes arribades s’hi sumen els 87 migrants rescatats la nit del divendres per l’ONG italiana Emergency i que havia salpat des de Zawiya (nord-oest de Líbia ) vint hores abans i estaven sense menjar ni aigua després que la seva embarcació anés a la deriva. Les autoritats italianes els van derivar al port de Nàpols per desembarcar.

Les arribades de migrants a Itàlia han disminuït els primers mesos de 2024 i fins al 3 de maig des d’inici de l’any s’han comptabilitzat 16.196 migrants arribats, una xifra sensiblement inferior als 42.404 del mateix període de l’any passat, segons les dades del Ministeri de l’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]