Tarragona sí, Tarragona no

L'abstenció d'ERC va evitar que el ple de Tarragona aprovés per unanimitat que es demani que s'inclogui el nom de la ciutat en infraestructures com l'aeroport o la futura estació intermodal

Fa temps que els polítics de la ciutat de Tarragona no es cansen de denunciar que fins que no hi hagi unió dins del consistori i aquest no projecti una imatge d'unitat en assumptes cabdals difícilment s'aconseguiran objectius que reforcin la seva capitalitat. Doncs, ahir, si fa no fa el mateix. Després d'una setmana de debats encesos i constants respecte a la necessitat que l'aeroport de Reus hauria de passar a dir-se de Tarragona-Reus, el ple del consistori tarragoní va tornar a posar de manifest que cadascú escombra cap a casa seva, i si deixa la del veí bruta, doncs que s'apanyi. La primera pedra l'havia llançat el president d'Aena, Juan Ignacio Lema, quan va obrir la possibilitat durant una xerrada a la Cambra de Comerç.

Els encants de Tarragona

El PSC havia aconseguit allò de más difícil todavía, consensuant una moció conjunta amb els dos grups de l'oposició, CiU i el PP, però ves per on que va topar amb el seu soci de govern, ERC, que es va abstenir. «Estem d'acord en l'objectiu, però no en el procediment. Crec en la capitalitat de Tarragona, però no per imposició, sinó per seducció», va explicar el portaveu republicà Sergi de los Ríos, tot reclamant que primer caldria pactar amb Reus i Constantí, atès que l'aeroport ocupa part dels seus termes. El PP va recordar que la inclusió del nom de Tarragona en la denominació de les infraestructures –també en la de la futura estació intermodal– «seria positiu tant per a Reus com per a Tarragona perquè els beneficis redundarien en tothom». Aregio (CiU) va responsabilitzar ERC del fet que no hi hagués unanimitat i va reivindicar el poder de la ciutat: «En moments determinats, hem d'aixecar la bandera de territori, i a favor també de la nostra ciutat.»

De campanar

La portaveu municipal Begoña Floria va lamentar que ERC no els acompanyi i es va rebel·lar: «No podem començar a tenir por de dir el nom de Tarragona. Hem de parlar sense complexos.» Tot i que la moció va tirar endavant amb 24 vots a favor i només 2 abstencions, un altre cop, els regidors de Tarragona van ser incapaços de subscriure un acord, i això pot comportar perjudicis futurs. Després de la desunió que es va inferir en el ple d'ahir, resulta complicat pensar que la nomenclatura de l'aeroport es modificarà; principalment perquè caldria un consens en tot el territori i el primer que hauria de predicar amb l'exemple va i se'n desdiu. De fuites, sempre n'hi ha. Ara bé, l'acord arribarà a Aena, que possiblement el guardi al calaix. En la moció conjunta també es va sol·licitar a Adif que incorpori la paraula Tarragona al davant de la futura estació intermodal del sud de l'aeroport. Aquesta petició ja va ser notícia fa uns mesos, i també va provocar que la eterna rivalitat Reus-Tarragona visqués un nou episodi. I els que falten.

CiU proposa un ple en clau ferroviària amb la participació de totes les entitats

s.c

El portaveu de CiU, Joan Aregio, fent-se ressò de la probable confusió que pot generar entre la ciutadania tanta informació respecte a infraestructures ferroviàries tant a la ciutat com al territori, va proposar a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, convocar un ple extraordinari monogràfic sobre aquest assumpte, amb la participació de les entitats. El batlle va recollir la iniciativa i va prometre estudiar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona