Política

Debat sobre la capitalitat de la vegueria del Penedès

ERC demana que la deliberació sigui sincera i serena i que es faci d'una manera inclusiva

El ple del Vendrell rebutja la proposta de capitalitat policèntrica

El ple del Vendrell va rebutjar fa una setmana la proposta del govern local a favor d'una capitalitat policèntrica per a la futura vegueria del Penedès. El govern només va poder sumar el vot dels dos regidors de Som Poble i va tenir el vot d'ERC en contra, després que la regidora republicana demanés deixar la proposta sobre la taula per garantir un debat “més serè” sobre aquest tema. La federació regional d'ERC al Penedès considera que no té sentit tancar el tema de la capitalitat a correcuita després d'una dècada de debat i reflexions que han acabat amb el consens necessari per aprovar la vegueria del Penedès. “No ens oposem a acabar donant suport a una capitalitat compartida, si al final arribem a la conclusió que aquesta és la millor fórmula per donar resposta a les necessitats del Penedès”, assegura la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilafranca, Mònica Hill.

A l'Ajuntament de Vilanova, el grup municipal de CiU va deixar la proposta sobre la taula quan ERC ho va demanar. I al Vendrell, la portaveu republicana, Eva Mata, lamenta haver hagut de votar en contra quan el govern no es va avenir a deixar el tema sobre la taula. Mata creu que ara és el moment “d'obrir un debat profund sobre els diferents elements d'eficiència i modernització administrativa per tal d'arribar a un ampli consens amb la societat civil”.

Les preguntes d'ERC

ERC defensa la necessitat d'iniciar un debat sobre l'estructura del Penedès en el seu àmbit regional. Per als republicans, és imprescindible analitzar i acordar com ha de ser la vegueria del Penedès en benefici de la població. Per això ERC fa una bateria de preguntes que considera imprescindibles: com s'han de situar els serveis, com s'ha de facilitar la relació amb la ciutadania, com s'ha de garantir el millor servei a la gent i al teixit productiu.

En canvi, segons ERC, “amb la moció que presenta l'antiga CDC als ajuntaments”, les preguntes que sorgeixen són: per quins interessos els quatre alcaldes han decidit repartir-se la capitalitat, per garantir el seu tros de poder?, per un pacte per no trepitjar-se? Fer la seu política rotatòria implica multiplicar per quatre el cost, és així com es vol construir el Penedès?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Dos morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona

La potència absent a l’Amèrica Llatina

Buenos Aires