Política

mor carme chacón

Miquel Iceta: “Era lluitadora de tots els combats, amiga i companya”

Miquel Iceta, el primer a escriure al llibre de condol a la seu del PSC a Barcelona. A la seu madrilenya de Ferraz també s'instal·la un llibre de condolences

“Ha estat un cop molt fort per inesperat i per sobtat“. Després de fer repàs de totes les mostres de condols, de tots els contactes d'aquestes hores, després de la mort de Carme Chacón, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha adreçat als mitjans de comunicació. “Molts sabíem que tenia una cardiopatia, però el seu compromís ha fet que moltes vegades ens n'oblidéssim. El seu era un caràcter tenaç i treballador. Era lluitadora de tots els combats, amiga i companya. La trobarem a faltar. No t'ho vols creure, però és així, no la tindrem entre nosaltres. El consol serà la seva feina.” Ha destacat molts aspectes del treball de Chacón, però ha posat l'èmfasi en el fet d'haver estat la primera dona ministra de defensa. “La Carme va demostrar la igualtat fins a l'extrem.”

Els socialistes catalans estan convocats aquest dimecres, dia 19, a les 19 h a un acte en homenatge a Carme Chacón. Està prevista la presència del president Zapatero i del responsable de la gestora del PSOE, Javier Fernández. Ha deixat en mans de la família tot el que es refereix al trasllat i cerimònia d'enterrament. Tot apunta a que podria ser dimecres, i a Esplugues, on va néixer. Iceta ha tingut unes paraules especialment afectuoses cap a la família, concretament el fill de Chacón, de 8 anys, Miquel.

ha estat el primer en escriure al llibre de condol que el partit ha habilitat al vestíbul de la seva seu a Barcelona en record a la militant i exministra de Defensa Carme Chacon, que va morir aquest diumenge. El primer secretari ho ha fet acompanyat del secretari d'Organització, Salvador Illa, i altres membres del partit com Núria Parlon, Núria Marín, Jaume Collboni i Meritxell Batet. La formació ha habilitat un espai al vestíbul del partit on s'ha instal·lat el llibre per tal que la gent pugui expressar el seu condol. Posteriorment, la reunió de l'executiva que es reuneix cada dimarts ha guardat un minut de silenci en record a la seva companya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona