Política

Setge al procés sobiranista

Rajoy afirma que el referèndum de l’1-O no té cap suport entre la comunitat internacional

El president de l’executiu espanyol assegura que només farà el que li permet la llei per frenar els plans del govern català

El líder del PP dona la benvinguda a totes les veus que discrepen del procés

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha volgut avançar avui què esta disposat a fer per impedir el referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, però s’ha mostrat convençut que la consulta “no és farà” perquè, segons ell, “és absolutament il·legal” i no té cap suport entre la comunitat internacional.

El cap de l’executiu estatal s’hi ha referit durant la roda de premsa posterior a la cimera del G-20 que s’ha celebrat aquest divendres i dissabte a la ciutat alemanya d’Hamburg.

Preguntat per si està disposat a activar l’article 155 de la Constitució per impedir l’1-O, Rajoy ha respost que no vol “avançar esdeveniments”. En la seva línia habitual, ha reiterat que no autoritzarà un referèndum “perquè és absolutament il·legal” i perquè no és “competència” seva, sinó “del Congrés i del conjunt del ciutadans”. “Estic absolutament en contra de liquidar el principi de sobirania nacional i dret a decidir de tots els espanyols”, ha reafirmat. “El referèndum no es pot celebrar i no se celebrarà perquè és il·legal”, ha insistit.

A més, el líder del PP, ha assegurat que el pla del govern català “no té el suport de ningú a la comunitat internacional”.

Preguntar per si com ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està “disposat a tot” per frenar els plans de la Generalitat, ha indicat que no farà “res fora de la llei, exactament el contrari del que fa Puigdemont”. I és que, segons ell, el president català “està liquidant la Constitució i llei. “Jo no faré res que liquidi la Constitució i la llei, tot el contrari. Només faré el que em permet la llei i és positiu per als interessos generals d’una majoria de ciutadans de Catalunya i Espanya”, ha sentenciat.

“Estaria bé que la Generalitat comencés a complir la llei. Aquesta és diferència entre ells i nosaltres”, ha etzibat.

En aquesta línia, ha subratllat la necessitat que “comenci a imperar una mica de sentit comú en algunes persones que estan fent molt de mal”.

D’altra banda, ha aplaudit les veus “discrepants” sobre el referèndum a Podem i altres partits. “Cada vegada hi ha més gent que veu que això és un disbarat, qualsevol discrepància serà benvinguda. Tant de bo cada vegada n’hi hagi més”, ha desitjat.

“Això és un disbarat que va contra les lleis de la història i del nostre futur. S’han de fer molts passos per tornar al seny i al sentit comú”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes