Política

Municipal

Campanya d’ERC contra la pressió fiscal a Igualada

Segons un estudi fet pels republicans, una llar d’aquest municipi paga de mitjana 633 euros més en impostos que les d’altres ciutats de mida similar

Una llar d’Igualada paga de mitjana 633 euros més en impostos que les de set altres ciutats de mida similar. És la principal conclusió de l’estudi fet per l’agrupació local d’ERC, en el marc de la campanya IBI i impostos, que els tres edils d’aquesta formació a l’Ajuntament de la capital de l’Anoia van presentar ahir. Les poblacions escollides per fer aquest estudi comparatiu són Vic, Vilafranca, Figueres, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Olot i Tortosa.

L’estudi analitza el pagament de l’impost sobre béns immobles. Segons el document ideat per ERC, Igualada paga una mitjana de 494,01 euros d’IBI per habitant i supera la mitjana de les ciutats que s’han inclòs en l’estudi, que se situa en 328,02 euros. L’anàlisi explica que això es tradueix en el fet que els igualadins han d’assumir una càrrega un 40% més alta que la dels habitants de Vilafranca del Penedès, amb qui Igualada compartirà la cocapilitat de la vegueria del Penedès. Pel que fa al total d’impostos, taxes i preus i no només l’IBI, l’estudi dels republicans conclou que Igualada torna a superar la mitjana de les ciutats analitzades, xifrada en 655,04 euros. La recaptació per habitant de la capital anoienca és de 839,73 euros. Reprenent l’exemple de Vilafranca, els igualadins paguen un 23% més. El cap de l’oposició, Josep Maria Palau, va indicar: “Estem davant una situació fiscal en què falta equitat.” Enric Conill, regidor republicà, va aclarir: “Volem reflexionar sobre el fet que l’alt nivell de recaptació no es converteix en mesures importants.” La proposta fiscal d’ERC és “establir ajuts per al pagament de l’IBI al 30% a les famílies amb ingressos més baixos i pujar el 10% dels immobles no residencials de major valor”. El govern local no va fer ahir cap comentari sobre les dades aportades pels republicans.

LA XIFRA

633
euros
de diferència entre la mitjana del que paguen de tributs en 7 ciutats per família i el que es paga a Igualada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia